ОДЛАЗЕЋА ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ПРЕД ПРИВРЕМЕНИМ МЕРАМА?

Још девет дана остало је до истека рока за одржавање прве овогодишње седнице Скупштине града, чије је заседање последњи пут одржано 24. децембра прошле године. Према сазнањима „Смедеревских“ проблем би опет могла да буде чињеница да један број одборника одбија да пружи подршку градоначелници Јасни Аврамовић, због неслагања са њеном политиком, али и спорости у рeализацији неких одлука које утичу на развој одређених сегмената локалне заједнице.
-Извесних спорења има, али покушавамо да све то утаначимо на нашим страначким органима, у градском одбору, где се и креира политика вођења града. Одступања градоначелнице од неких наших начелних одлука била су приметна и раније, питање је само до када ће се тај самосталан наступ и спровођење личних хирова толерисати, а то зависи од евентуалне штете које могу нанети функционисању града и живота грађана. Никоме није у интересу блокада рада институција, али је понекад тешко објаснити Аврамовићевој да се до успеха долази тимским радом, а не солирањем. У супротном, свако ће морати да сноси одговорност за своје поступке – каже наш извор близак локалним напредњацима.
Шта је тачно тачка неслагања за сада није познато, с обзиром на то да јавност не зна које ће се тачке дневног реда наћи пред одборницима локалног парламента. Припреме материјала су у току, али, како сазнајемо, седница још није заказана и не зна се да ли ће бити сазвана до истека законског рока. Уколико би се, евентуално догодило, да у прописаном року од три месеца Скупштина града не заседа, у граду на Дунаву могле би да буду уведене привремене мере, које за собом повлаче одржавање ванредних избора.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.