„КЕРБЕР“ У ЧЕТВРТАК У СМЕДЕРЕВСКОМ ЦЗК

После Београда, Новог Сада, Ниша, Књажевца, Алексинца и Јагодине, легендарни састав „Кербер“ ће одржати још један у низу акустичних концерата, и то у Центру за културу у Смедереву, у четвртак, 14. марта.

Пред нашом публиком, најављују организатори, „Кербер“ ће наступити са гудачким оркестром и песмама у потпуно другачијем аранжману. Бенд је најавио да ће ово свакако бити један веома посебан концерт, пошто „unplugged“ подразумева неку другачију емоцију. Уз виолине, ксилофон, контрабас и перкусије публика ће моћи да чује своје омиљене песме изведене на нешто другачији начин.

Група Кербер је активна на музичкој сцени више од 30 година. Назив групе је име бића из грчке митологије, троглавог пса са змијским репом који чува улаз у подземни свет. На врата југословенске рок сцене група је ушла 1983. године победом на чувеном Омладинском фестивалу у Суботици, где су се пре њих афирмисали бендови попут „Идола”, „Филма” и других. Прве концерте група је одржала у нишким клубовима, а често је била и предгрупа Галије. Албум првенац „Небо је мало за све” снимљен је половином 1983. године. Њихови концерти у то време су били карактеристични по Соси, који је свирао гитару у облику секире, а на бини је гутао и бљувао ватру. Тридесет година касније бенд и даље пуни хале и велики концертне просторе широм Србије.

Концерт у Смедереву почиње у 20 часова.

СДН

 

Comments are closed.