КРИМИНАЛНЕ РАДЊЕ БИВШЕ ДИРЕКТОРКЕ ДОМА ЗА СТАРЕ?

Један од задатака које је, у замену за постављење на место директорка „Дома за смештај старих лица“ у Смедереву, сада већ смењена Весна Стефановић морала да изврши, било је и обезбеђивање „по повољним условима“ да некретнина, која је у власништву ове установе, пређе у приватни посед, а добро обавештени извор из Дома за „Смедеревске новине“ тврди да је у то умешана и градоначелница Јасна Аврамовић.
Наиме, према сазнањима до којих смо дошли смедеревски Дом за старе власник је депаданса „Палма“ у Излетничкој улици у Смедереву, објекта који је припадао некада јакој фирми ПУТ „Јединство холдинг“ д.д. Смедерево. Некретнина је површине 586 квадрата, а према расположивим подацима њена почетна цена у тренутку оглашавања била је 8,5 милиона динара.
-Готово да нико није знао да ова некретнина има везе са Домом за старе, као ни која би јој била намена и шта је био план у тренутку када је депаданс дошао у посед ове установе. Неко је, очигледно био упућен у то, па је намера била да се тај објекат буд зашто прода, оде у приватне руке, и то, колико је мени познато, градоначелнициног брата. То је требало да обезбеди доскорашња директорка, али шта је била кочница, не знам – каже наш извор, упућен у цео случај.
Осим објекта саграђеног 1970-те године, који у прилично добром стању и не захтева веће грађевинске подухвате, према подацима из катсатра Дому за смештај старих лица припада и парцела на којој се налази ова некретнина, укупне површине 4.132 квадратна метра.
Занимљиво је да јавности никада није предочено да део имовине некадашњег угоститељског гиганта припада и Дому за смештај старих лица у Смедереву, нити је обелодањено шта ће се и када са тим објектом радити.
Како наш извор тврди „ највише малверзација дешавало се приликом набавке хране, обезбеђивања места за кориснике услуга и набавке хемије за одржавање установе и све је договарано са градоначелницом и њеним пуленом, како га беше зову,Влада дупе, или тако некако, који је са директорком приснији од пословног односа“ тврди наш извор. „Смедеревске новине“ ускоро ће обелоданити и документацију и имена фирми са којима су извршене набавке за ту установу, по знатно вишим ценама од оних на тржишту. Како сазнајемо од нашег извора,до краја недеље, надлежним органима биће предата и кривична пријава против бивше директорке.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.