ЈАВНА ПРОЗИВКА ОДЛАЗЕЋЕ ЈАСНЕ

Председник Александар Вучић се у оквиру кампање „Будућност Србије“ у суботу на главном градском тргу у Смедереву обратио се окупљеним грађанима. По завршетку излагања, када је одлазио са трга, поздрављао се и сликао са суграђанима. У једном тренутку обратила му се уплакана жена, замоливши га да јој помогне, жалећи се на то да градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић неће да јој запосли ћерку, која је самохрана мајка, што је могло да се види и у директном преносу.
-Мој муж је преминуо, имам примања само 10.000, незапослену ћерку која је самохрана мајка и унуку која је одличан ученик Гимназије Смедерево, коју морамо да школујемо, а она неће да ме прими седам месеци ни да ме саслуша. Неће да ми запосли ћерку – рекла је председнику уплакана жена.
Реч је о нашој суграђанки Верици Ђурђевић, удовици која са минималним примањима издржава ћерку и унуку и која за наш портал каже: „Срамота је да имамо такву градоначелницу,она не води рачуна о својим грађанима, гледа само себе. Месецима покушавам да дођем до ње, да јој објасним ситуацију у којој се налазим, али безуспешно. Жао ми је што сам морала да оптерећујем председника Вучића својим проблемима, али нисам имала другог избора“, каже Верица за наш портал и додаје: „..и то што ми је претила, не бојим је се, ја сам храбра жена, цео живот се борим, борићу се за моју децу и овај пут“.
Аврамовићева је током разговора Верице и председника, видно узрујана, нешто добацивала и претећи махала кажипрстом, изнервирана и љута што је председник „налетео“ на неког ко ће му се пожалити на њен однос према грађанима у нашем граду.
Како „Смедеревске“ сазнају,одмах по завршетку разговора са председником Вучићем, људи из његовог кабинета узели су податке од Верице Ђурђевић, која би требала да буде позвана у председништво у току ове недеље.

Ј. Шешлак