ИПАК, ПРЕДСЕДНИКА ДОЧЕКАЛО 20.000 СМЕДЕРЕВАЦА!

Како је на друштвеним мрежама велико интересовање изазвала посета председника Александра Вучића Смедереву, где се у оквиру кампање „Будућност Србије“ обратио окупљеним грађанима, а још веће реакције изазвала информација објављена на нашем порталу о броју присутних суграђана, свима који су изразили сумњу и неверицу о поменутој цифри, морамо да предочимо неколико важних чињеница.
Процена наше редакције о броју присутних грађана суботњем обраћању председника заснива се на два егзактна податка. Први је да је површина главног градског трга у нашем граду 11.000 квадратних метара, колико је наведено у пројекту за извођење радова на реконструкцији истог 2001-2002. године. Други је да се према методу полиције број присутних добија тако што се, у зимском периоду, рачуна да на 1 квадратни метар могу да стану 3, а у летњем периоду, 4 особе. Јасно је да се множењем ове две цифре добије знатно већи број од онога који смо објавили, али смо приликом процене узели у обзир чињеницу да део трга иза цркве и око бине није био предвиђен за окупљање, те је 20.000 људи оквирна цифра до које се на јасан начин може доћи.
Такође, према званичним подацима локалног одбора СНС-а у нашем граду, само градски одбор напредњака окупио је у суботу на градском тргу више од 10.000 чланова и симпатизера. Реч је о централном скупу у Подунавском округу, који је организован поводом посете председника Републике, током кампање „Будућност Србије“, те је наравно,било и грађана из других делова округа, Велике Плане и Смедеревске паланке, које је председник обишао у суботу, али где није било предвиђеног обраћања пред већим скупом. Осим тога, на тргу су били и они грађани који су, невезано за било какву организацију, дошли да присуствују обраћању председника Вучића.
Својевремено су медији објавили да је Аца Лукас, за „Смедеревску јесен“ 2013-те године на главном градском тргу у Смедереву одржао спектакуларан концерт пред 20.000 људи, па ако упоредите фотографије са та два догађаја, јасно ће те доћи до закључка о броју присутних.

Ј.Шешлак

Ево и снимка објављеног на званичном инстаграм профилу председника Вучића у кампањи „Будућност Србије“.

View this post on Instagram

Smederevo #BudućnostSrbije #theFutureofSerbia

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

 

Comments are closed.