ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: БОРИЋУ СЕ ЗАЈЕДНО СА ВАМА ЗА БОЉЕ И БОГАТИЈЕ СМЕДЕРЕВО

Председник Србије Александар Вучић у оквиру кампање „Будућност Србије“ боравио је у Подунавском округу, а после Велике Плане и Смедеревске Паланке посетио је и Смедерево. Након обиласка смедеревске Гимназије за чију је реконструкцију је преко Канцеларије за јавна улагања Републике Србије држава обезбедила 1,5 милиона евра, обратио се окупљеним грађанима на централном градском тргу.
– Бескрајно хвала људи који држите тај транспарент:„Железара је уз тебе“, јер смо много снаге и енергије дали да железара ради и поносан сам на то и поносан сам на све раднике железаре и све који су се заједно са нама борили да железара има будућност. И у тренутку када је изгледало да железара више неће да ради, нас неколико је веровало да може и да хоће, и хоћу да се захвалим и синдикалним лидерима и радницима који су веровали свом руководству, руководству државе. А борили смо се и мучили од Америке и Канаде са једне, до Кине на другој страни света, да пронађемо инвеститора. И када ме је председник Ши Ђи Пинг питао шта је то што можемо да урадимо, најважнија ствар коју сам рекао је да нам помогне око железаре. Не Смедерево, Србија то никада неће да заборави. И он је то урадио и данас је железара највећа фабрика и највећи извозник у Србији – рекао је председник Вучић у Смедереву.
Осим за обнову зграде Гимназије, из републичког буџета обезбеђена су средства и за реконструкцију смедеревске болнице.
-Болница катастрофално изгледа, као и све наше болнице које 50,60 година нису обнављане. Улажемо 5 или 6 милиона евра сада у болницу зато што имамо дисциплиновану Владу која је у стању да издвоји тај новац преко Канцеларије за јавна улагања. Урадили смо школу 53 милиона динара и у Сараорцима, радимо сада у Бадљевици, амбуланту у Коларима, говорим о ономе за шта је држава дала паре. Оно што је важно, то је индустријска зона о којој је Ана причала, ту ће велики број људи и из Смедерева и Ковина преко пута и Смедеревске Паланке моћи да пронађе свој посао и своју будућност. Радићемо и на развоју туризма, хоћемо да Тврђава добије потпуно нови сјај и нов изглед – истакао је, између осталог, председник Вучић обраћајући се окупљеним Смедеревцима.
Подсетио је и на значајно улагање државе Србије у измештање колосека и изградњу нове пруге у индустријској зони, најавио да ће се радити регионални пут Смедерево-Смедеревска Паланка преко Раље. Такође, рекао да ће се радити и на развоју пољопривреде, улагати у развој винске индустрије и виноградарства, све то због привлачења што већег броја странаца, који ће долазити у Смедерево не само да га обиђу, већ и да живе у њему.
-Ово вам све говорим да бисте могли да склопите слику о свему ономе што радимо, и овде у Смедереву и у свим другим местима, и имаћемо новца да у наредне 2-3 године све јавне објекте у потпуности обновимо, и основне школе, и болнице, и домове здравља и амбуланте, све оно што наша деца и наши стари, све оно што ми користимо свакога дана. Хоћу да подстичемо људе да улажу у нашу земљу – истакао је Вучић.
Захвалио се великом броју грађана који су дошли да га поздраве у Смедереву, нагласивши да то значи да је нешто урадио за овај град. Навео је и да је недавно разговарао са потпредседником Владе Руске федерације, и замолио да велике руске компаније улажу у нашу земљу.
-И још нешто. Договарамо се да уложимо, Руси имају те добре туристичке бродове, да наша држава узме, да имамо бродове и чамце којима ће од Новог Сада, Београда, па и раније, чак, од Паланке и Апатина, да се иде све до Ђердапа. Да можемо да понудимо нешто ново људима који у Србију долазе. Прво ће држава да почне да прави тај бизнис, па ћемо после да препустимо приватницима, јер свакако на почетку неће бити исплатив – рекао је председник Србије.
На крају, још једном је захвалио окупљеним Смедеревцима на подршци, истакавши да ће се борити за боље и богатије Смедерево.
-Радићемо, развијаћемо Србију и овде у Подунављу. Знам ја колико има људи који и данас тешко живе, али ти људи виде колико се боримо и колико радимо. Борићемо се и радићемо за Србију и урадићемо још много тога заједно, и немојте да бринете за оне, а знам да су многи данас овде, зато што сте се уплашили да ће да се врате на власт они који су опљачкали Србију, они који представљају прошлост. Не брините, Србија неће у прошлост, Србије неће у лоповлук и криминал, Србија иде напред, Србија иде у будућност, хвала Вам на томе и на огромној подршци. Борићу се заједно са вама, за боље, богатије Смедерево – закључио је Вучић у свом обраћању.

Ј. Шешлак