еПодунавље: ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПРЕД 4.000 ПЛАЊАНА:Деца су наша будућност, све због њих радимо!

Председник Србије Александар Вучић посету Подунавском округу, у оквиру кампање „Будућност Србије“, започео је у Великој Плани, где га је у 8 ујутру дочекало 4.000 Плањана. Председник је посетио фабрику модне конфекције „Макарон мода“ и реновирану Градску библиотеку „Радоје Домановић“.

– Најважније је да сачувамо мир. Србија је стабилна, консолидована. Каса је пуна захваљујући разумевању народа за мере које су биле неопходне. Захваљујући резултатима, имамо велику шансу да у Србију, недалеко одавде, доведемо једну од највећих европских компанија. Све то радимо због наше деце. Наша деца су будућност Србије. Позивамо и младе који су отишли, да се врате својим огњиштима. Да се врате и донесу знање и искуство, да заједно подижемо Србију, рекао је председник Вучић у Великој Плани и најавио велика нова инфраструктурна и даља улагања у здравство, школство и социјалну политику.

Турски бизнисмен нашег порекла, Сафет Саглам, купио је некадашњу модну конфекцију „Перкон“, која годинама није радила. У обнову објеката и куповину машина уложио је 2.000.000 евра, а затим регистровао нову компанију „Маkарон моде“, која је прошле године почела са производњом текстила.

– Комплетну производњу извозимо у Западну Европу. Имамо уговоре о сарадњи са брендираним фирмама „Лакосте“, „Зара“ и „Монклер“. Запошљавамо 120 радника. Просечна плата је 33.000 динара, а позив за пријем нових радника стално је отворен, јер планирамо да запослимо још 400 радника, обавестио је Председника Саглам и обећао да ће подићи плате запосленима.

Градска библиотека „Радоје Домановић“ недавно је реконструисана. Вредност радова је 15.5 милиона динара, у чему је република учествовала са шест, а општина са 9.6 милиона динара.

Извор: www.ePodunavlje.rs