ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ У СУБОТУ У ПОДУНАВСКОМ ОКРУГУ

Своју кампању „Будућност Србије“, председник Србије Александар Вучић наставља обиласком Подунавског округа, где ће боравити у суботу, 9. марта. Тог дана посетиће и Смедерево, где ће се окупљеним грађанима обратити тачно у подне, на главном градском тргу.

Посету Подунавском округу председник Александар Вучић започеће у Великој Плани, где ће обићи нови погон текстилне компаније „Макарон Мода“, у који су власници уложили два милиона евра. За сада је ту запослено 150 радника, а најављено је проширење капацитета до 400 радних места. Потом ће посетити обновљену библиотеку „Радоје Домановић“, која ове године обележава 70 година постојања.

Из Велике Плане одлази у Смедеревску Паланку, где ће прво обићи фабрику опреме и машина „Гоша ФОМ“, а потом и реконструисани Народни музеј. Посету Смедеревској Паланци председник Вучић ће наставити обиласком штандова младих пољопривредника у селу Азања, који ће га дочекати испред своје земљорадничке задруге старе 125 година. За крај боравка у Смедеревској Паланци планирана је посета погона за производњу конзумних јаја „Микрос Унион“ у Селевцу, чији је годишњи производни капацитет 60 милиона јаја.

Председник Вучић ће у Смедереву обићи Гимназију, основану 1871. године, коју похађа 740 ученика и на којој су започети обимни радови на реконструкцији, вредни 168 милиона динара. После посете Гимназији, председник Вучић ће се, како је најављено, у 12 часова обратити грађанима на централном тргу, где се очекује присуство више од 10.000 грађана.

Кампању „Будућност Србије“ председник Александар Вучић је започео 7. фебруара и тада најавио да ће обићи свих 29 округа у Србији како би грађанима представио постигнуте резултате и даље планове, и како би чуо њихове примедбе.

– Наш слоган је „Будућност Србије“. Сматрамо да смо променили изглед земље. Ствари нису идеалне, никада неће ни бити, али смо много тога добро учинили, а можемо и хоћемо још напорније да радимо, рекао је Вучић.

Очекује да ће током кампање обићи више од 100 општина, где ће се сусрести са грађанима како би се упознао са њиховим проблемима, али  и да им покаже колико је школа, вртића, болница у Србији обновљено и отворено, а „у каквом су катастрофалном стању ти објекти били“ у ранијем периоду.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.