ЦЗК ПРЕДАВАЊЕ: ВОДА – ОСНОВ ЖИВОТА

У оквиру научно-образовног програма Центра за културу, у среду, 6. марта, од 19 часова, биће одржано предавање на тему „Вода-основ живота“. Предавач, др Милош Ћорломановић, члан Института природних наука Лунћинг, Академије наука Републике Кине, представиће резултате проучавања воде које је везано за њена информациона својства, за питање шта ми заправо знамо о води, као и за могућности њеног програмирања.

-Поглед  на својства воде који ће бити представљен на предавању везан је процесе истраживања у Кини у склопу трагања за леком против канцера, а тиче се запажања да се молекули воде скупљају у ројеве или „кластере“ и да вода има способност памћења информација, као и емитовања сигнала.  Програм ће указати на истраживачку позицију која сугерише да вода може бити посматрана као свесна, и као природни кристал који може преносити сложене информације – наводи се у најавном саопштењу организатора.

Др Милош Ћорломановић је инжењер електротехнике и доктор физике, бави се биофизиком, нуклеарно магнетно резонантном спектроскопијом, теоријом квантне информације, електромагнетним импулсом. Титулу академика добија 2017.године, након остварених открића у Народној Републици Кини, на Институту природних наука Лунћинг, Пекиншког Универзитета, у области биомедицинских истраживања и биоинжењеринга.

Предавање ће бити одржано у Концертној дворани, а улаз је слободан.

СДН

 

 

 

Comments are closed.