ВК СМЕДЕРЕВО СВЕУКУПНИ ПОБЕДНИК ДРЖАВНОГ ПРВЕНСТВА НА ЕРГОМЕТРИМА

Веслачки клуб Смедерево свеукупни је победник државног првенства на ергометрима одржаног претходног викенда у Кристалној дворани у Зрењанину. Осим тог пехара, у руке Смедереваца иду и пехари за најбољу мушку и женску екипу, саопштено је из клуба.

Сениор Александар Филиповић заузео је друго место са светски вредним резултатом 5,49.6. Испред њега био је само Милош Васић из Партизана са секундом предности. Ипак, овај резултат смедеревског репрезентативца обећава још боље наступе у сезони у којој најбољи српски веслачи „јуре“ олимпијску норму за наступ у Токију. И други смедеревски сениор је забележио сјајан резултат. Веселин Савић је две хиљаде метара извеслао за 6 минута, а када је 2014. постао првак Европе са Богичевићем имао је три секунде слабији резултат. На све то иде и чињеница да се после дуже паузе недавно вратио веслању. Нема сумње да од Аце и Весе можемо да очекујемо још боље резултате у сезони која креће традиционалном међународном регатом у Пиа де луку у Италији 13. и 14. априла – наводе у ВК Смедерево.
Свој таленат и квалитет потврдио је и Марко Торбица. Он је тријумфовао у конкуренцији сениора до 23 године са резултатом 6,13 минута, а његов клупски друго Константин Шујић, иако још увек јуниор, домогао се бронзане медаље.
У конкуренцији јуниора Мирослав Јовановић је био други са 6,14, а у прилог његовом резултату иде чињеница да је он још увек млађи јуниор. Вељко Вукашиновић је у конкуренцији кадета био трећи са 6,33 минута.
У Зрењанину су бриљирале и смедеревске веслачице. Милка Здјелар победила је у конкуренцији кадеткиња са временом 7,41 минут. Потпуни тријумф Смедеревке су оствариле у конкуренцији пионирки. Све три девојчице на подијуму су биле веслачице Смедерева. Прва је била Милица Младеновић, сребрна Теодора Стевановска, а трећа Јована Вучић.
Првим местом у конкуренцији ветерана Никола Оташевић заокружио је потпуни тријумф нашег веслачког клуба на овом такмичењу.

СДН

 

Comments are closed.