ВЕСЛАЊЕ: ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ НА ЕРГОМЕТРИМА

Такмичари Веслачког клуба Смедерево учествоваће на Првенству Србије на ергометрима које ће предстојећег викенда бити одржано у Зрењанину. У Кристалној дворани, у недељу, 3. марта, боје ВК Смедерево браниће око 50 веслача и веслачица у свим категоријама, а овим првенством биће стављена тачка на зимску сезону, саопштавају из клуба.

Наводе и да најбољи сениори и јуниори приводе крају припреме за сезону од које сви у клубу очекују много.
-Најбољи јуниори ВК Смедерево током јануара су боравили у Столиву, а недавно су се вратили из Којчегиза у Турској. Са тренером Александром Смиљанићем тренирали су кандидати за јуниорску репрезентацију Мирослав Јовановић, Никола Солдатовић и Андрија Јевтић. Са сениорима се припремао и репрезентативац у конкуренцији сениора Б Марко Торбица, такође у Турској. Кандидати за сениорску репрезентацију Александар Филиповић и Веселин Савић после Којчегиза, припреме су наставили у Атини – наводе у ВК Смедерево.

За сениоре је ова година врло битна јер се на Светском првенству оверавају визе за наступ на Олимпијским играма у Токију 2020. године. Млађе селекције клуба одрадиле су висинске припреме на Златару.

СДН

 

Comments are closed.