ЈОШ ЈЕДНО НЕИСПУЊЕНО ОБЕЋАЊЕ ОДЛАЗЕЋЕ ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ

Иако је завршетак атлетске стазе унутар зидина смедеревске тврђаве градоначелница најавила за крај 2017-године, она још није готова, а у јавности нема никаквих назнака о року за окончање овог посла.
Наиме, још у априлу 2017-те године, локална самоуправа и Атлетски савез Србије потписали су протокол о сарадњи, којим је предвиђено „да у доброј вери и заједнички раде на изградњи и проналажењу донатора за изградњу атлетске стазе“. Овим протоколом град Смедерево је означен као „инвеститор радова на изградњи атлетске стазе“, док је обавеза Атлетског савеза да пружи „сву подршку приликом изградње атлетске стазе која ће бити изграђена по стандардима IAAF-а светске федерације“.
Истог месеца локална самоуправа је потписала уговор о донацији са Предузећем за путеве Пожаревац вредан 5,8 милиона динара, којим је предвиђено да ово предузеће треба да изврши „грађевинске радове на изради атлетске стазе“. Наведено је да је реч о земљаним радовима, али није предвиђен рок до када они треба да буду завршени.
Иако су почели, тек недавно је окончано асфалтирање, а сада на тај асфалт треба да се постави тартан и направи шест трака за трчање, како је најављено пре две године.
Да ли ће и када, међутим, пројекат бити и завршен питање је, с обзиром на то да до сада јавности нису предочене могућности његовог финансирања, а према нашим сазнањима, нема заинтерсованих донатора који су расположени да помногну изградњу тркалишта за поклонике „краљице спортова“, али и остале грађане Смедерева.
Тако је одлазећа градоначелница, како смо много пута до сада истакли, наставила стопама свог претходника из ДС-а, чији је заменик била четири године. И сама је, у априлу 2012. године учествовала у свечаној церемонији постављања камена темељца за изградњу атлетаске стазе у тврђави, када је Смедерево посетио чувени атлетичар, рекордер у скоку са мотком, Сергеј Бубка, чије име је требало да понесе. Чекало се потом пет година на освежавање овог „обећања“, које није испуњено, ево, ни након две године.

Ј.Шешлак

 

Comments are closed.