ОДЛАЗЕЋА ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ПОГУБИЛА КО(РЕА)НЦЕ?

Више од 30 милиона динара јавних средстава одлазећа градоначелница Јасна Аврамовић наменила је за адаптацију и санацију зграде „Монопола“, како би тај простор био издат једном корејском инвеститору и то само на две године, сазнају „Смедеревске новине“.
Први посао израде и уградње фасадне столарије вредан 3,3 милиона динара додељен је фирми „Италиа нуова“ коју заступа Владан Бискупљанин, десна рука и кум бившег градоначелнициног коалиционог партнера Милана Лукића.
Рашчишћавање простора већ је почело, али за довођење овог објекта у функцију, сазнајемо, биће потребно много више новца.
-За сада је из буџета обезбеђено 30 милиона динара, што је недовољно за сређивање и уређење простора од око 3.000 квадрата. Према проценама стручњака, да би се одговорило захтевима инвеститора, биће потребно додатно уложити још најмање 50 милиона динара, па испада да ће износ адаптације бити толики да би за ту суму могла да се изгради нова хала, и то у делу града у ком је предвиђено подизање објеката намењених индустријској производњи – објашњава наш саговорник упућен у овај поступак.
Према његовим речима посебно је упитно то што се, рецимо, недалеко од зграде „Монопола“, код Старе железаре, налази индустријска зона, где већ постоје хале и објекти који би могли да одговарају овој инвестицији.
Према нашим сазнањима у „Монополу“ би требало да буде отворена фабрика за производњу гумених рукавица.
-За то је потребна и уградња неке врсте пећи, па би то могло да буде посебно упитно у смислу већ озбиљног проблема загађења ваздуха и заштите животне средине са којим се суочавамо у нашем граду. Питање је и шта ће после бити са тим, с обзиром на то да су Корејци заинтересовани за закуп овог простора само на две године – наводи наш саговорник.
Иако је започела спровођење идеје у дело, одлазећа градоначелница Јасна Аврамовић, која се око ове инвестиције ангажује већ дуже време, суочава се и са проблемом обезбеђивања средстава за реализацију свог плана, па, како незванично сазнајемо, покушава да од јавних предузећа „искамчи“ преостали део пара које није обезбедила у буџету.
Основана је и бојазан да би и ова инвестиција могла да заврши неславно као и фабрика за прераду рибе, чија производња није заживела и која је престала са радом две године након отварања.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.