DAVOR ŠTEFANEK U RADNOJ POSETI SMEDEREVU

Predsednik i generalni sekretar Sportskog Saveza Srbije Davor Štefanek i Goran Marinković boravili su u Smederevu, kako bi se kao predstavnici krovne organizacije upoznali sa radom Saveza sportova Smederevo i ovdašnjih klubova, ali i stanjem sportske infrastrukture u gradu na Dunavu.
-Kada sam pre godinu i dva meseca došao na čelo Saveza obećao sam da ću obići sve teritorijalne saveze, da vidimo gde je kakva problematika i trudićemo se da to rešavamo – rekao je predsednik SSS Davor Štefanek.
-Cilj ove posete je upoznavanje na da se lično upoznamo sa predstavnicima saveza, da razmenimo mišljenja i pokušamo zajedničkim snagama da poboljšamo razvoj sporta na lokalnom nivou. Videćemo gde je problematika, ako je nema, gledaćemo da zajedničkim snagama nadogradimo ono što je započeto i u budućnosti, pošto imamo saradnju sa ministarstvom, možemo da vam pomognemo, zajedno ćemo raditi projekte – rekao je Goran Marinković, generalni sekretar SSS.
Lokalni sportski radnici istakli su da će predstavnike SSS upoznati sa tri ključne stvari čije bi rešavanje doprinelo boljem razvoju sporta u našem gradu.
-Pre svega tu je razvoj sportskog turizma, veliki problem u organizaciji ozbiljnih međunarodnih takmičenja je smeštaj. Drugi cilj je završetak atletske staze, nadam se da će se u vreme mog mandata i to završiti. Treća krucijalna stvar je vlasništvo nad stadionom, koji nije u svojini grada, za to postoje tehničke prepreke, tražićemo pomoć da to prevaziđemo – rekao je Saša Branežac, član Gradskog veća zadužen za sport.
I gosti i domaćini ističu da Smederevo ima kvalitetnu sportsku infrastrukturu, uz ocenu, da zajedničkim radom ona može da se nadogradi, što će biti zajednički cilj u narednom periodu.

J.V.

Comments are closed.