ДАВОР ШТЕФАНЕК У РАДНОЈ ПОСЕТИ СМЕДЕРЕВУ

Председник и генерални секретар Спортског Савеза Србије Давор Штефанек и Горан Маринковић боравили су у Смедереву, како би се као представници кровне организације упознали са радом Савеза спортова Смедерево и овдашњих клубова, али и стањем спортске инфраструктуре у граду на Дунаву.
-Када сам пре годину и два месеца дошао на чело Савеза обећао сам да ћу обићи све територијалне савезе, да видимо где је каква проблематика и трудићемо се да то решавамо – рекао је председник ССС Давор Штефанек.
-Циљ ове посете је упознавање на да се лично упознамо са представницима савеза, да разменимо мишљења и покушамо заједничким снагама да побољшамо развој спорта на локалном нивоу. Видећемо где је проблематика, ако је нема, гледаћемо да заједничким снагама надоградимо оно што је започето и у будућности, пошто имамо сарадњу са министарством, можемо да вам помогнемо, заједно ћемо радити пројекте – рекао је Горан Маринковић, генерални секретар ССС.
Локални спортски радници истакли су да ће представнике ССС упознати са три кључне ствари чије би решавање допринело бољем развоју спорта у нашем граду.
-Пре свега ту је развој спортског туризма, велики проблем у организацији озбиљних међународних такмичења је смештај. Други циљ је завршетак атлетске стазе, надам се да ће се у време мог мандата и то завршити. Трећа круцијална ствар је власништво над стадионом, који није у својини града, за то постоје техничке препреке, тражићемо помоћ да то превазиђемо – рекао је Саша Бранежац, члан Градског већа задужен за спорт.
И гости и домаћини истичу да Смедерево има квалитетну спортску инфраструктуру, уз оцену, да заједничким радом она може да се надогради, што ће бити заједнички циљ у наредном периоду.

Ј.В.

 

Comments are closed.