„DANUrB“ У СМЕДЕРЕВУ

Група од 50 учесника из више од 20 организација из 7 подунавских земаља, које предводи организациони тим са Департмана за урбанизам Архитектонског факултета у Београду, боравила је у полудневној туристичкој посети нашем граду. Долазак у Смедерево је организован у оквиру „DANUrB“ пројекта (DANube Urban Brend), који је део „INTERREG Danube“ програма прекограничне сарадње Европске Уније, а град Смедерево је, како наводе организатори, придружени партнер Архитектонског факултета на овом пројекту, чији је циљ изградња регионалне мреже кроз туризам и образовање, ради јачања “дунавског“ културног идентитета и солидарности.

-Изражавам задовољство што смо укључени на овај начин и што смо имали задовољство да сарађујемо током овог пројекта. Моје лично уверење да је изузетно квалитетно што се град укључио у овај пројекат, што смо имали прилике да сарађујемо и разменимо искуства са другима и предстваимо свој град изван граница наше земље, у оквирима Дунавске регије, а и шире у Европи. Надам се да сте и до сада имали прилике да видите врло значајне и квалитетне ствари који вам потврђују квалитет и вредност града Смедерева, драго ми је што ћете видети ову сјајну поставку у нашем музеју, и надам се да ћете бити врло задовољни нашом наредном посетом и зваршетком ове полудневне туристичке туре граду Смедереву – рекла је обраћајући се гостима у Музеју градски архитекта Владислава Живановић Ристовић.

Гости су били у прилици да се упознају са поставком, а експонате им је представио Мирослав Лазић, кустос Музеја у Смедереву.

Учесници пројекта током ове туристичке туре обишли су и смедеревску тврђаву, као и Вилу Обреновића.

Осим посете нашем граду, скуп учесника пројекта подразумева и састанак на Архитектонском факултету, чији је представница, професор др Александра Ђукић, са овом групом такође била у Смедереву.

Ј.В.

 

Comments are closed.