ИЗЛОЖБА СЛИКА СА 10. МЕЂУНАРOДНЕ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ КОСТОЛАЦ

У галерији Центра за културу у четвртак, 21. фебруара, у 19 сати и 30 минута, биће отворена изложба слика насталих на 10. Међународној ликовној колонији Костолац 2018.

-Јубиларна 10. Међународна ликовна колонија одржана је у августу прошле године, у организацији Удружења ликовних стваралаца Спектар. Уметници су имали прилику да проведу пет дана обележених креативним радом у Културном центру Костолац, где су стварали своја дела. На колонији  је  учествовало  укупно петнаест  уметника из Србије, Републике Северне Македоније и Босне и Херцеговине. Настало је двадесет ликовних дела, рађених у различитим техникама – уљу, акрилу, песку … Рад колоније је био и у знаку тематске, мотивске и стилске разноврсности – наводе организатори у најавном саопштењу за овај догађај.

На изложби коју ће у Смедереву моћи да виде поклоници ликовне уметности заступљене су фигурације, апстракције, пејзажи и мртва природа. Одабир радова је обавила Снежана Милошевић, председник Удружења ликовних стваралаца Костолац СПЕКТАР, која ће и отворити изложбу у Смедереву. Излагање радова насталих на овој колонији постаје традиција у смедеревском Центру за културу, ове године одржава се трећи пут са тенденцијом да се устали у фебруару. Смедеревска публика имаће прилику да погледа радове до краја месеца.

СДН

 

Comments are closed.