РУКОМЕТНА ФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ У ДВОРАНИ СМЕДЕРЕВО

Град Смедерево ће бити домаћин финалних турнира Купа Србије у рукомету у женској и мушкој конкуренцији, најављено је приликом потписивања уговора о сарадњи у организацији овог спортског догађаја, између локалне самоуправе, Рукометног Савеза Србије и Рукометног клуба Смедерево.
-Мислим да ћете на овај начин подићи и локалну инфраструктуру и учинити да оно што је добро да се врло лепо експонира, уз труд и залагње и нашу помоћ, подигнете на виши ниво. Ово је једна од стпеница које град квалификује даље, да, када се за то стекну услови, поново, као некад раније, овде организује утакмице националниг тима. Финале купа је, уз Суперкуп, једно од најелитнијх такмичења које ми имамо у овом тренутку у Србији – рекао је Мазлам Џемалиоски, вршилац дужности генералног секретара Рукометног Савеза Србије.
Град ће, како је најављено, бити покровитељ и обезбедити 1,2 милиона динара из дела буџета намењеног за развој спорта. Смедеревски клуб је у обавези да, уз помоћ града, припреми објекат и омогући да сви учесници имају услове за такмичење, а Рукометни Савез Србије обезбедиће све остале техничке предуслове, као и ТВ пренос финалних утакмица.
Прво финале за жене биће одиграно 16. и 17. фебруара, а мушке екипе ће своје снаге одмерити у марту, у спротској дворани Смедерево.

Ј.В.

 

Comments are closed.