НАСТАВЉЕНА ПОТРАГА ЗА МЛАДИЋЕМ КОЈИ ЈЕ НЕСТАО НА ДУНАВУ

Рониоци жандармерије још трагају за телом двадесетједногодишњег Н.А. из Смедерева, који је нестао приликом покушаја крађе нафте са једног брода усидреног на Дунаву код Смедерева.
Он је, како незванично сазнајемо, са још двојицом младића, у ноћи између недеље и понедељка, био на броду „Брчко 1“, са намером да украду нафту, а када их је спазила посада, покушали су да побегну. До утапања је, сумња се, дошло, након што је Н.А. скочио са брода, док су двојица младића С.М. (19) и М.С. (21) задржана и предата полицији. Они се терете за кривично дело тешка крађа у покушају.
-Њих тројица су се чамцем довезли до брода који је био усидрен на Дунаву. Попели су се на пловило и приликом покушаја обијања катанца на резервоару спазила их је посада, која је осујетила њихову намеру. Покушали су да побегну, али је посада успела да ухвати двојицу. Шта је са трећим младићем не зна се, вероватно је скочио у реку бежећи од посаде, у намери да стигне до чамца, али се претпоставља да се утопио. Са сигурношћу то не можемо да тврдимо, његово тело још није пронађено, па постоји могућност и да је побегао – каже извор близак истрази.
Посада брода одмах је позвала полицију, која је двојицу младића затекла на месту извршења. Код њих је пронађен алат за обијање, као и балони и црева за претакање нафте.
Сви надлежни органи истичу да званичних информација у вези са овим случајем још нема, пошто је истрага у току и потребно је са сигурношћу утврдити шта се у ноћи између недеље и понедељка тачно догодило.

Ј.В.

 

Comments are closed.