ЈАСНА, ГОРАН, МИШКОВИЋ … ЈЕДНАКО 125 КВАДРАТА

Како су „Смедеревске новине“ раније објавиле, један број појединаца из ближег окружења градоначелнице Јасне Аврамовић, осим што је осигурао личне буџете захваљујући добром „ухлебљењу“ на неком од места у локалној администрацији, успео је да за њеног мандата обезбеди себи и по неку некретнину. Већ смо објавили да је Влада Абрамовић, један од њених највернијих и најближих сарадника, решио себи егзистенцију куповином стана у центру града, али и обавестили јавност да није једини.
На списку оних који су у своју имовинску карту уписали некретнину је и начелник хирургије Опште болнице „Свети Лука“ у Смедереву, Горан Аврамовић, иначе брат градоначелнице Јасне Аврамовић.
Према сазнањима нашег портала, Аврамовић је средином прошле године, постао власник пословног простора површине 125 квадратних метара, који се налази у згради у Карађорђевој улици у центру града. Реч је о локалу који је означен као „пословни простор – једна просторија финансијских услуга – Банка“, који је Горан Аврамовић купио за 65.000 евра и то од предузећа „KBM ASCO“ д.о.о. из Београда.
Тај простор током прошле године је реновиран и у њему отворена поликлиника „Медикалтим“, на чијем званичном сајту стоји да је реч о бившој поликлиници „Ендомед“, чије је име промењено и која је из Кнез Михајлове 79 пресељена на нову локацију у центру града, у Карађорђеву 34. „Смедеревске новине“ раније су у својим текстовима обавестиле јавност о основаним сумњама да се иза „Ендомеда“, и покушаја да један део послова које је обављао смедеревски Дом здравља додели овој приватној клиници, заправо „крије“ Горан Аврамовић, а изгледа да нова сазнања до којих смо дошли то и потврђују.
Иначе, у време ове трансакције, власник фирме „KBM ASCO“ било је предузеће на чијем је челу извесни Марко Хинић, кога су медији означили као „стручног сарадника Марка Мишковића“ током судског процеса вођеног против њега. Хинићу, показују сазнања до којих смо дошли, није страно ангажовање по различитим основима у појединим банкама, а власник је или сувласник неколико предузећа и инвестиционих фондова.
„Смедеревске новине“ наставиће и у наредном периоду да обавештавају јавност о сазнањима до којих смо дошли, а у вези са некретнинама у чији су посед дошли појединци из окружења градоначелнице Јасне Аврамовић.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.