СТРЕЉАШТВО: ПЕТАР АДАМОВИЋ НАЈБОЉИ ЈУНИОР СРБИЈЕ

Стрелац „Смедерева“ Петар Адамовић проглашен је за најбољег јуниора у дисциплини пиштољ у традиционалном избору најбољих стрелаца наше земље у 2018. години, саопштавају из Стрељачке дружине „Смедерево“. Наводе да се, поред Адамовића, у истој дисциплини, на овогодишњој ранг листи Стрељачког савеза Србије у прва три најбоља појединца нашао и Душан Бојић, други у категорији млађих јуниора и трећи у категорији кадета. И Наталија Тасић је друга у категорији кадеткиња пушком.

Петар Адамовић, две године заредом најбољи млађи јуниор на ранг листи Стрељачког савеза Србије, прошлу такмичарску годину, завршио је првим местом у категорији јуниора. Адамовић је у 2018. години, у дисциплини ваздушни пиштољ, освојио титулу државног првака и вицешампиона на финалу Купа Стрељачког савеза Србије.

У првих три на овогодишњој ранг листи ССС први пут се нашао и Душан Бојић. Бојић је у традиционалном избору за најбоље стрелце Србије други у категорији млађих јуниора и трећи у категорији кадета ваздушним пиштољем. Као кадет освојио је друго место, а као млађи јуниор треће на Првенству Србије. На финалу Купа Србије је такође, освојио бронзану медаљу као мл. јуниор.

У категорији кадеткиња пушком Наталија Тасић је на другом месту, а у категорији јуниорки је у првих десет. Прошле године била је трећа кадеткиња на државном првенству и друга на финалу Купа Србије. У такмичењу мешовитих парова са Вељком Илићем, наш микс тим је освојио титулу вицешампиона државе за јуниоре и поставили су државни рекорд основног дела.

Вељко Илић је четврти у категорији млађих јуниора и шести у категорији јуниора у дисциплини ваздушна пушка. Као млађи јуниор освојио је Финале Купа Србије. У прошлој години био је члан репрезентације Србије на Првенству Европе у Ђеру, као и на финалу Лиге младих Европе у Финској, где је освојена титула вицешампиона овог престижног такмичења младих стрелаца.

Јасмина Миловановић, која је у прошлој години правила паузу због породиљског одусуства, успешно се вратила на ватрену линију већ у другом делу сезоне малокалибарским оружјем и завршила је као петопласирана у категорији сениорки пиштољем. Двострука је вицешампионка државе у дисциплини спорт пиштољ.

Стрељачка дружина „Смедерево“ се на ранг листи најбољих клубова пласирала на дванаесто место, у конкуренцији 29 клубова који су остварили бодове за пласман. У одсуству нашег најбољег стрелца Јасмине Миловановић у ваздушној сезони екипне успехе клубу су донеле млађе категорије. Наши јуниорски тимови пиштољем (Адамовић, Бојић и Милош Николић) и пушком (Илић, Живојиновић и Адамовић Немања) освојили су титуле државних вицешмпиона.

Стрељачки савез Србије је овом приликом доделио плакете и захвалнице организацијама и појединцима за изузетан допринос развоју стрељачког спорта у 2018. години, па се тако међу добитницима и ове године нашао Радио Лукс из Смедерева.

У последњих седам година, ову ласкаву титулу за најбољег стрелца, до сада је понело још само троје смедеревских стрелаца. Вељко Илић је 2017. године био првопласирани на ранг листи у две категорије: кадета и млађих јуниора. Наталија Тасић је исте године и 2016. била најбоља пионирка пушком, а прва којој је припало ово признање, била је Ана Алентијев, најбоља јуниорка пиштољем у 2013. години, наводе у Стрељачкој дружини „Смедерево“.

СДН

 

Comments are closed.