ЈАСНА И ВЛАДА, НА РАЧУН ГРАДА …

У јеку започетих промена које се одвијају унутар градског одбора Српске напредне странке, али и у локалној администрацији, многи се, са правом питају, шта се дешава са једним од најближих сарадника градоначелнице Јасне Аврамовић, који је годинама запослен у њеном кабинету, иако за све то време нико није успео да докучи шта је конкретно његов посао. Зна се да је једно време био „проточни бојлер“ за пријем грађана, као и да је на свом столу, својевремено „чувао“ гомиле биографија незапослених, као да ради у Националној служби за запошљавање, а не у кабинету градске куће. У дужем периоду, последњих месеци, те „активности“ покушава да сведе на минимум, кријући се волшебно од очију јавности, али му то не смета да уредно прима плату коју му обезбеђују сви грађани Смедерева. Успео је, за све ово време, Влада Абрамовић, одлазећа десна рука одлазеће градоначелнице Јасне Аврамовић, осим конта у банци, да себи обезбеди и трособан стан у центру града.
Наиме, како сазнају „Смедеревске новине“, Абрамовић је у своју имовинску карту, крајем новембра прошле године, уписао стан од 65 квадрата, који се налази у објекту у изградњи у улици Јована Цвијића. Купио га је, како сазнајемо, за 55.221,51 евро, односно за 785 евра по квадрату.
Стан се, како сазнајемо, налази у вишепородичном стамбеном објекту инвеститора „ТИНА ТРАДЕ ГРАДЊА“ из Смедерева, истом оном у којем се налази простор од 295 квадрата вртића, који је отворен у новембру 2016-те године, а за чији трогодишњи закуп град, према потписаном уговору, издваја 9,5 милиона динара.
Занимљиво би било, у светлу најаве доношења новог закона о пореклу имовине, испитати на који начин је овај сарадник од поверења градоначелнице Јасне Аврамовић, успео да себи обезбеди пристојну некретнину.
-То треба испитати посебно ако се има у виду чињеница да је уз пријем „CV“-ија, појединим незапосленим грађанима благонаклоно „сугерисао“ и саветовао „подмазивање“ за пролаз на поједина радна места, чак и она, за која се реално, није питала локална администрација – каже за наш портал саговорник упућен у „стручан“ рад члана кабинета Аврамовићеве и додаје:
-Јавна је тајна да и градоначелница, иако то можда формално-правно није тако заведено, поседује неколико некретнина, и то ван Смедерева. Једна од њих, у мањем месту за одмор и рекреацију у Источној Србији, окружена је баш комшијама – Смедеревцима, који су из њеног окружења. Ствари ће се, у смислу обезбеђивања лагодног живота за њу и њене сараднике, сигурно променити након наредних локалних избора, пошто је Аврамовићевој већ саопштено да је ово њен последњи мандат на градоначелничкој функцији.
Тако Абрамовић, сазнајемо, није једини на списку блиских сарадника и рођака градоначелнице Јасне Аврамовић, који су у протеклом периоду постали власници стамбених или пословних некретнина, не само у нашем граду, о чему ће „Смедеревске новине“ известити јавност у наредном периоду.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.