СТРЕЉАШТВО: БОЈИЋУ ДУПЛА КРУНА

Млади стрелци „Смедерева“ Душан Бојић, са две златне медаље, и Катарина Миловановић, са бронзаном медаљом, стартовали су на првом такмичењу у националној сезони у 2019. години. На првом колу купа Србије, у Б програму, Бојић је био најбољи кадет и млађи јуниор пиштољем, а Миловановићева је освојила бронзану медаљу истим оружјем у категорији млађих јуниорки, саопштавају из Стрељачке дружине „Смедерево“.

На првом колу Купа Стрељачког савеза Србије у Б развојном програму за стрелце до 18 година (пионирска, кадетска и млађејуниорска категорија), које је одржано прошле суботе у Новом Саду, медаљама су се окитили Душан Бојић и Катарина Миловановић, у дисциплини ваздушни пиштољ.
Петнаестогодишњи Душан Бојић, најперспективнији стрелац „Смедерева“ са 547 кругова освојио је обе златне медаље, у категоријама кадета и млађих јуниора. Сребрну медаљу код кадета са 520 кругова освојио је Саво Матић из Стрељачког клуба „Колубара“ из Лазаревца, а бронзану са два круга мање Вељко Митровић из Стрељачке дружине „Алекса Дејовић“ из Ужица. Сребрну медаљу у категорији млађих јуниора освојио је Урош Ивановски из СД „Нови Сад 1790“ са 543 круга, а бронзану Златомир Марковић из СК „Сава-Месарци“ са 540 кругова. Такмичило се 6 кадета и 19 млађих јуниора. Катарина Миловановић је освојила бронзану медаљу у категорији млађих јуниорки са 353 круга. Победила је Нађа Мартиновић из СК „Партизан“ из Београда са 366 кругова, а сребрна медаља је припала Јелени Тодоровић из ужичке стрељачке дружине, са резултатом од 358 кругова. Теодора Чакаревић је била десета са 336 кругова у конкуренцији 14 млађих јуниорки.
Наше кадеткиње ваздушном пушком Ивона Бојић са 375 и Наталија Јовановић са 370 кругова пласирале су се на 21. и 22. место. Анђела Радојичић са 365 кругова била је 28. Наступило је укупно 30 кадеткиња. У категорији млађих јуниорки Наталија Тасић са 380 кругова била је 24, Бојићева 33, Јовановићева 35. Укупно 43 млађе јуниорке су се такмичиле. У категорији кадета овим оружјем набољи резултат је остварио Немања Живојиновић који је са 555 кругова заузео 10 место. Младе наде „Смедерева“ Милан Марић са 529 кругова и Лазар Суботић са 521 кругом заузели су два последња места, 18. и 19. У истој дисциплини Немања Адамовић са 574 круга био је једанаести млађи јуниор. Живојиновић је био осамнаести, Марић и Суботић на зачељу табеле на којој је било 27 рангираних млађих јуниора.
Бодове за Финале купа Србије освојили су Душан Бојић у обе категорије први са по максималних 12 бодова, Катарина Миловановић трећа са 8 бодова и Теодора Чакаревић десета са једним бодом као и Немања Живојиновић.
Друго коло ће бити одржано крајем фебруара у Крагујевцу, треће у Београду, док ће се најбољи окупити у Панчеву, на финалном такмичењу у марту.
Јасмина Миловановић ове недеље наступа на међународном турниру „Х&Н“ куп у Минхену. Традиционални митинг ваздушним оружјем у Минхену, који ће окупити стрелце из целог света, за Европљање представља „мало светско првенство“ и најзначајнију проверу пред Шампионат Старог континента који ће се ове године одржату од 16. до 25. марта у Осијеку, у Хрватској, а наш стрелац је члан сениорске селекције ваздушним пиштољем.
Из домаће Стрељачке дружине најављују и богат викенд, који ће обиловати догађајима на стрелишту у Спортској хали Смедерево. У четвртак 24. и петак 25. јануара одржаће се треће коло 11. Смедеревске лиге у стрељаштву у пионирским и сениорским категоријама. Субота 26. јануар је резервисана за семинар Примена правила стрељачког спорта, а предавање ће одржати Миодраг Фрич, интернационални судија из Новог Сада. Као специјални гост на семинару ће учествовати и Аранка Биндер, олимпијска вицешампионка из Барселоне ’92, која је своју спортску каријеру такође, наставила у стрељаштву као интернационални судија са богатим стрељачким искуством. И у недељу, 27, јануара продужени стрељачки викенд се завршава Првенством централне Србије у А категорији.
Прошле недеље спортско Смедерево је изгубило једног од најбољих у стрељачком спорту дугогодишњег тренера Стрељачке дружине „Смедерево“ Милана Мићу Тодоровића, уз којег су одрастале и стасавале многе генерације смедеревских стрелаца. У славу великог спортског радника кога су сви волели сва четири догађаја почеће минутом ћутања.

СДН

 

Comments are closed.