ePodunavlje: Плаћа ли Звонко Свиња порез на приход од хиљада издатих квадрата?

 

Редакција регионалног портала еПодунавље испитаће наредних дана да ли Звонко Стојковић, у народу познатији под надимком Свиња, пријављује приход од издавања више десетина локала, за које знамо да су у његовом власништву, као и да ли измирује порез на овај приход. Такође, испитаћемо да ли за проширење објеката на јавну површину поседује дозволе и да ли плаћа закуп истих.

Разговараћемо са свим закупцима понаособ, тражићемо уговоре на увид, а затим ћемо од локалне самоуправе тражити податак о плаћеним обавезама. Сва документа доставићемо надлежном тужилаштву, јер постоји сумња да поједине закупнине узима „на црно“. Такође, направићемо и списак некретнина које су незванично у власништву Звонка Свиње, јер се воде на његове рођаке.

Сумњу је створио сам Звонко Свиња, који је тек недавно, после неколико година, покушао да се укњижи као власник некретнине у ТЦ „Сигма“, који све време издаје. Он је, као другопласирани, на сумњивој лицитацији купио некретнину коју до дан данас није у целости исплатио, иако је, од завршетка лицитације и проглашења победника, имао рок од три дана да то учини.

Одговори на ова питања објасниће да ли је Звонко Свиња ревностан у истој мери као и када блокира регионалну Општу болницу „Стефан Високи“, којој гравитира око 100.000 пацијената, и у којој је, према сведочењу, можда зарадио свој први милион. Болницу је утужио и блокирао због камата на основни дуг, који не потражује, јер му је, очигледно, намера да их примора на компензацију за неке некретнине, погодне за апотеку.

Да подсетимо, Звонко Свиња има дуг за порез, не измирује га редовно, а грижу савести осети само када види текст на нашем порталу. Да је Звонку Свињи новац испред суграђана и да му морал није јача страна, показује и наплатом паркинга на приватној парцели, без одговарајућих дозвола и насупрот јасним законима, на шта је реаговао и начелник Подунавског управног округа Небојша Павловић.

Да не заборавимо, Звонко је одрастао у скромној породици, која је имала земљу само у саксијама. Милионе у некретнинама стекао је у кратком временском периоду, као и сви остали становници Смедеревске Паланке и Србије.

ИЗВОР: epodunavlje.rs

 

Comments are closed.