СКУПШТИНА ГРАДА: УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ

Одборници Скупштине града усвојили су буџет за 2019-ту годину који ће, према одлуци, износити 4.183.613.500 динара. Како је наведено у образложењу, очекује се да ће, у наредној години, као и до сада, градскa каса у највећем делу приходовати од пореза на доходак, добит и капиталне добитке у износу од 1,7 милијарди динара, док се од пореза на имовину очекује 437 милиона динара. Значајан допринос приходима буџета биће више од 670 милиона динара трансферних средстава, углавном наменских, за реализацију пројеката попут израде пројектне документације за затворени базен, реконструкцију једног објекта предшколске установе, освтељење индустријског парка, изградњу канализације у ромском насељу.

Пре изгласавања буџета за наредну, усвојен је други ребаланс овогодишњег буџета, којим је извршена прерасподела средстава у складу са потребама различитих програма финансирања.

Пред одборницима је био и извештај о извршењу буџета за првих девет месеци ове године, у којем је наведено да је у овом периоду буџет града приходовао само 58,14 одсто од планираног.

На почетку заседања одбијен је предлог опозиције да у дневни ред буде уврштена информација о загађењу ваздуха у Смедереву, уз образложење да није поднет у складу са Пословником о раду Скупштине града.

Осим новог члана Градског већа, као допуна, изабрани су и нови чланови Надзорних одбора у неколико јавних предузећа и установа.

Поред тога, одборници су усвојили и трогодишње акционе планове за борбу против корупције и за младе, предлог измене одлуке о подстицању образовања ученика и студената, као и измене и допуне програма пословања за ову и планове пословања јавних предузећа и установа за 2019-ту годину.

На последњој седници Љиљана Животић Живановић именована за вршиоца дужности директора Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, пошто је претходна директорка, Миљана Кравић, поднела оставку.

Већ за среду, 26. децембар, заказана је нова седница локалног парламента, са једном тачком дневног реда. Реч је о предлогу за доношење пројекта јавно-приватног партнерства за финансирање, пројектовање, реконструкцију, односно рехабилитацију и одржавање локалне путне инфраструктуре са хоризонталном и вертикалном сигнализацијом и поплочавање/реконструкцију тргова и других јавних површина, све са пратећим мобилијаром, са јавним плаћањем, без елемената концесије.

Ј.В.

 

Comments are closed.