ЦЗК: ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ РАДОВА „CREATIVE MIND“

У  галерији Центра за културу Смедерево у уторак, у 18 сати и 30 минута, биће отворена изложба дечијих радова „Creative mind“, насталих у оквиру истоимене школе која је почела са радом пре неколико месеци са идејом да се суграђанима пружи стручан рад  са децом од 4 до 18 година на пољу цртања и сликарства, у адекватно опремљеном простору, атељеу који је адаптиран и усклађен са уметничким потребама.

У овој школи, предочавају организатори изложбе, деца се едукују у уметничкој области кроз разне технике, од угља, пастела, бојица па све до акварела, темпере и акрила, а цртеж је основа на којој се базирају све друге технике.

Деца предшколског узраста увежбавају линију, основне облике, раде са пластелином, и упознају се са почетним цртачким техникама што се јако брзо одражава на њихову бољу концентрацију, перцепцију, као и леп рукопис и друге моторичке способности. Деца школског узраста имају план и програм који се базира на анатомији и мртвој природи и полако се усмеравају ка озбиљнијем бављењу уметношћу. Посебно место заузимају наши најстарији ђаци који су у програму припремне наставе за упис у уметничке школе и факултете. Школа је отворена за нове чланове који желе да се развијају и напредују – наводе из ове школе.

Изложба цртежа ће бити отворена до 15. јануара.

СДН

 

Comments are closed.