ЦЗК: НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ГИТАРЕ

Поводом десетогодишњице међусобне сарадње, Центар за културу и Гитар Арт Фестивал, у суботу, 22. децембра, организују свечани Новогодишњи концерт.

– У првом делу програма наступиће млади гитаристи из Смедерева, а други део обележиће наступ једног од најталентованијих гитариста млађе генерације, Бојана Ивановског. Циљ пројекта је да се заједничка музичка баштина интерпретира у новом, савременом руху кроз виђење млађе генерације уметника у циљу преношења традиционалних вредности у будућност и стварању новог културног наслеђа. – саопштавају организатори у најави.

Бојан Ивановски је своје музичко образовање започео у Музичкој школи „Јосип Славенски“. Дипломирао је на ФМУ у класи професорке Вере Огризовић, а наставио је специјализацију у Италији на „Francisko Tarrega“ академији у класи професора Паола Пергорара. До сада је учествовао на бројним такмичењима у земљи и иностранству. Освојио је преко 20 награда. У протеклих десет година професионално ради као студијски музичар, а на својим наступима спаја класични, џез и рок стил свирања гитаре.

Велико финале Новогодишњег концерта обухватиће заједнички наступ свих учесника. Почетак концерта заказан је за 19 часова.

М.Ш.

 

Comments are closed.