ИЗЛОЖБА „УБРЗАЊА/ПУТОВАЊА“

У организацији Градске галерије савремене уметности, у уторак, 11. децембра, у смедеревском музеју биће отворена изложба „Убрзања/путовања“ ауторке  Ане Марковић. На изложби ће бити представљени радови средњег и малог формата, рађени техником уље на платну, настали у последње две године.

-Оно што чини ужа уметничка интересовања ове уметнице јесте пролазност и ритам савременог живота, пре свега урбаних структура. Ауторка је однедавно своја истраживања пренела са фотографије на поље слике, где се она сада преплиће са фотографским експериментима. Тему пролазности покушала је да истражи кроз пејзаж, тражећи паралелу између некадашњих аркадијских пејзажа и његових данашњих представа. Серија слика урађена је по угледу на фотографије са дугом експозицијом. Уметница жели да испита позицију пејзажа данас и колико се наш доживљај истог заиста променио – наводе организатори.

Ана Марковић је дипломирала сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду 2010. у класи професора Гордана Николића. Током студија усавршавала се на Универзитету примењених уметности у Бечу.  Освојила је награду за цртеж на студентском бијеналу цртежа Србије. До сада је излагала на осам самосталних изложби и великом броју групних изложби у земљи и иностранству.

Свечано отварање изложбе заказано је за 19 часова, а биће отворена до 18. децембра.

М.Ш.

 

Comments are closed.