ХАПШЕЊА ЗБОГ ПРЕВАРЕ, ПАЉЕВИНЕ И ПОЛНОГ УЗНЕМИРАВАЊА

Смедеревска полиција је претходних дана, у одвојеним акцијама, ухапсила три лица којима се на терет стављају превара, изазивање опште опасности и полног узнемиравања.

Како се наводи у саопштењу, ухапшен је Н.Ч. (41) због сумње да се лажно представљао као саобраћајни инспектор. Он се сумњичи да је на паркиралишту „Тврђава“ двојици оштећених рекао да су се погрешно паркирали и да су већ фотографисани, те да треба да му плате 2.500 динара како би наредио да се униште фотографије. Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Основном јавном тужилаштву у Смедереву.

Због кривичног дела изазивања опште опасности и уништења и оштећења туђих ствари ухапшен је и С.Д.(38). Он је, како се наводи у саопштењу, запалио вагон „Железнице Србије“ у ком је повремено боравио бескућник, који му дугује 200 динара. Том приликом, предузеће „Железнице Србије“ оштећено је за 246.250 динара. Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Основном јавном тужилаштву у Великој Плани.

Због сумње да је извршио два кривична дела полно узнемиравање, ухапшен је Н.О. (29). Он је осумњичен да је, као запослени у једном трговинском објекту, прибавио број мобилног телефона оштећене, коју је потом позивао видео позивом и показивао јој интимне делове тела, саопштила је полиција. Сумња се и да је потом, као запослени у једном предузећу, приликом испоруке пакета упознао оштећену, набавио њен број и такође јој упутио видео позив са ласцивним садржајем. Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Основном јавном тужилаштву у Великој Плани.

M.Ш.

 

Comments are closed.