КЕНА ПРОЋЕРДАО И ПАРЕ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ

Радослав Милојичић Кена ненаменски је потрошио скоро 29 милиона динара намењених збрињавању расељених лица, због чега локална самоуправа сада мора да врати тај износ, саопштио је на ванредној конференцији за медије Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка.
-Као гром из ведра неба смо добили обавештење од Комесаријата за избеглице и миграције о враћању дуга наше општине у износу од скоро 29 милиона динара. Реч је о средствима која је општина Смедеревска Паланка добила 2012. и 2013. године када је на челу општине био Радослав Милојичић Кена. Средства су добијена наменски од Комесаријата за избеглице и миграције за помоћ расељеним лицима у поплавама. Од средстава која су добијена ниједан једини динар није отишао наменски, за куповину кућа ни за помоћ избеглим лицима, средства су ненаменски потрошена. Општини Смедеревска Палнака је 22. новембра стигао допис да смо у обавези да вратимо дуг од 29 милиона са каматама – саопштио је Вучен на конференцији за медије.
Навео је да је желео да ову информацију подели са суграђанима који виде кроз шта све општина пролази у покушају да се доведе у статус места нормалног за живот.
-Пошто ће нам се ове ствари дешавати, бојим се да ће овај дуг компензовати нешто што смо планирали да радимо у неком наредном периоду, и да ћемо неке ствари морати да одложимо за мало дужи период. Износ од 29 милиона динара општина Смедеревска Паланка ће морати да врати, за та средства је могло доста да се уради у граду. Не можемо да се отргнемо чињеници да је неко могао на овакав начин да троши новац грађана наше општине, да је неко могао да троши средства људи који су остали без крова над главом, тај неко је Радослав Милојичић Кена, који је то управо и радио, као што можете да видите – навео је Вучен.
Објаснио је да средства нису наменски утрошена и да општина нема права на жалбу, уз обећање грађанима да се ово више никада неће поновити и да се „никада неће више неће десити да новац буде потрошен на бахат начин како су то радили Радослав Милојичић Кена и тадашњи представници локалне самоуправе“.
– Ово ће директно угрозити рачун буџета општине Смедеревска Паланка, у тој мери да ћемо опет ући у нову блокаду – рекао је Вучен.
Он је апеловао на надлежне органе да крену да спроводе све оно што је у њиховим ингеренцијама, јер је „немогуће да неко за овакве ствари не одговара“. Такође, јавно је замолио тужилаштво да „на неки начин докаже и покаже своју функцију“, јер „овакве ситуације више не можемо да комепнзујемо тиме да је неко крив, тај ко је крив мора да одговара“, закључио је Вучен.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.