КК „СТАРИНСКИ“ ПОНОВО У ИНТЕРНАЦИОНАЛНОЈ „ВИБА“ КОШАРКАШКОЈ ЛИГИ

Реномирана Интернационална „ВИБА“ кошаркашка лига, која успешно опстаје више од деценије, упутила је позив локалном КК „Старински“ да буде део њиховог такмичења, саопштено је из овог клуба. Реч је о лиги чији је оснивач велико  тренерско име – Јанко Луковски, са седиштем у Новом Саду, која је, објашњавају из овог клуба, тренутно  атрактивнија и комфорнија за  такмичење сви селекција. Претходно је, након седам година учешћа у Регионалном кошаркашком савезу, КК „Старински“ донео одлуку о одустајању од такмичења у РКСЦС.

-Одлука није донета нимало лако, али после низа покушаја, неколико година уназад, да се односи, различити аршини, услови такмичења и суђења (посебо за најмлађе категорије) промене, остали смо поново без икакве реакције савеза, а и озбиљни финансијски издаци у такмичењу региона  током сезоне, које клуб не може да подржи су  такође утицали на коначну одлуку – наводе у клубу.

Клуб званично и даље остаје члан РКСЦС, али ће одмеравати снаге са тимовима са простора БИХ, Хрватске, Мађарске и Србије, у оквиру „ВИБА“ лиге, чији је члан је КК „Старински“ био и раније.

-Ово није први пут да се клуб такмичи у овој, по много чему, атрактивној и перспективнној лиги. То је клуб са скромним успехом чинио и у сезонамо 2008/09. и 2009/10. и носимо сјајне утиске из тог периода.  Ове такмичарске сезоне наш клуб ће се такмичити у Виба лиги са 3 селекције (Mини баскет,Mлађи пионири и Пионири),које предводе тренер ментор у клубу Златибор Цветковић и тренери Бранислав Вучковић, Александар Цветковић и тренер стажиста Филип Савојски – кажу у клубу.

Наводе и да је остављена могућност прикључивања и кадетско-јуниорске селекције на полусезони, што значи да ће клуб имати око 80 такмичара ове сезоне.

У новом-старом такмичењу, три селекције КК „Старински“ већ су, на промоцији клуба у „ВИБА“ лиги, током претходног такмичарског викенда, одиграле дупли програм.

-Овог првог викенда резултат није био у првом плану, али сви наши клинци су показали пристојан ниво кошарке.  Пионири 2004/05. су били једини који су осветлали образ победом против Шабачких вршњака.  Добродошлицу у лигу нам је званично пожелео и оснивач овог атрактивног такмичења, наше велико тренерско име Јанко Луковски. Први утисци свих нас су сјајни, услови, атраткивност и потенцијал лиге су на највишем нивоу.  „ВИБА“  лига годинама доказује да су  деца и кошарка у првом плану – наводе из „Старинског“.

У међувремену, истичу, клуб ради на осталим пројектима у оквиру годишњег  плана и програма Унапређења кошарке млађих категорија. Један од њих је и Међународни кошаркашки камп „КАСТА 2019“ са лиценцом КСС, са којим „Старински“, традиционало, деценијски успешно сарађује, а на коме би требало да узму учешће све најмлађе селекције.

Такође, најављују, до краја године клуб ће се потрудити и смоћи снаге и да традиционално организује Меморијал ,,ЖАКИ”, као и скромну прославу јубиларних 10 година постојање и рада.

Ј.В.

 

Comments are closed.