КОНФЕРЕНЦИЈА „СМЕДЕРЕВО – ЕКОЛОШКИ ГРАД“

Локални еколошки покрет, уз подршку Града, заједно са Географским факултетом Универзитета у Београду, у петак и суботу, 23. и 24. новембра, у Регионалном центру за професионални развој запослених у просвети, организује трећу Еколошку конференцију „Смедерево – еколошки град“.
Конференцији ће, најављују организатори, присуствовати наши академици, и еминентни људи из света природних, друштвених и техничних наука, као и пријатељи из Македоније, Републике Српске, Косова и Метохије, Војводине и централне Србије.Конгресу ће присуствовати и представници Градсек управе и чланови Градског већа, а скуп ће отворити заменик градоначелника Бојан Теофиловић.Тема ће, како је најављено, бити стање животне средине у Смедереву, како да се подигне свест о значају екологије код грађана и шта се може предузети у циљу очувања екосистема у којем живимо.
Агендом конференције предвиђено је да скупу у Смедереву присуствују и представници Министарства за заштиту животне средине, позван је и министар Горан триван, али његово долазак није потврђен.

Ј.В.