СТРЕЉАШТВО: ТИТУЛЕ ГОСТИМА ИЗ КИКИНДЕ И АРАНЂЕЛОВЦА

Ервин Шалго из „Кикинде“ и Стрељачки клуб „Аранђеловац“ победници су 16. Меморијалног тунира „Желибор Младеновић Желе“ серијском ваздушном пушком у општој категорији. Најбољи у пионирским категоријама били су Ива Ракоњац из „Панчева“ и Лазар Суботић из „Смедерева“. Такмичило се више од 50 стрелаца.

У појединачној конкуренцији у општој категорији, 40 дијабола серијском ваздушном пушком, победио је Ервин Шалго из Стрељачког клуба „Кикинда“ са 374 круга, два више од Новице Петровића, а трећи је био Драган Флорић, обојица из домаћег СК „Херој Срба“.
У конкуренцији 11 екипа победу је однео са 1087 кругова Стрељачки клуб „Аранђеловац“. Два круга мање имао је СК „Кикинда“ , а треће место је припало домаћину „Херој Срби“ (Новица Петровић, Саша Илић и Боривоје Провчин) са 1066 кругова.

Такмичили су се и пиниори и пионирке. Појединачне титуле освојили су Лазар Суботић из СД „Смедерево“ са 174 круга и Ива Ракоњац из СД „Панчево 1813“ са 183 круга. Код пионира и преостале две медаље припале су домаћим стрелцима Милану Марићу и Николи Теомировићу.
Код пионирки сребро је освојила гошћа из Панчева Теодора Кондић, а трећа је била наша Ивона Бојић са 174 круга.

Пехаре, медаље и дипломе најбољима је уручио Желетов син Предраг Младеновић.

Следећег викенда на смедеревском стрелишту на четвртом омладинском Валтер купу окупиће се више од 200 стрелаца из 10 земаља. У петак, 23. новембра биће одржано такмичење у мешовитим паровима, а у суботу 24. новембра стрелци ће се такмичити појединачнмо и екипно у категоријама до 16, до 18 и до 20 година за Гран при Смедерева. У недељу 25. новембра сви стрелци се такмиче у јединственим категоријама јуниора и јуниорки на Валтер купу, а поред медаља биће додељене и специјалне награде генералног спонзора турнира, немачке компаније Валтер, пушка ЛГ400 и пиштољ ЛП400, за најбоље резултате у квалифакационом мечу у овим дисциплинама.

Бојић одличан у Нитри

На 24. митингу Олимпијских нада у Нитри стрелац „Смедерева“ Душан Бојић са 554 круга пласирао се на одлично 10. место у категорији кадета пиштољем. Наредног дана када сви стрелци наступају у апсолутној категорији (кадети и јуниори заједно), поновио је исти резултат и био 25. у конкуренцији 48 стрелаца. Бојић ће већ следеће недеље имати прилику да се поново такмичи у конкуренцији најбољих младих стрелаца из 10 земаља на четвртом омладинском Валтер купу у Смедереву.
А ову прилику имаће и сви остали најбољи млади стрелци Србије, који су овог викенда у Нитри, освојили укупно 12 медаља, све у дисциплини стандардна ваздушна пушка.

М.Ш.

 

Comments are closed.