ПРОДАВАО АУТОМОБИЛЕ ИЗНАЈМЉЕНЕ У РЕНТАКАР АГЕНЦИЈИ

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у циљу сузбијања кривичних дела из области имовинских деликата, ухапсили су у више одвојених акција у претходних неколико дана 53 особе. Како је из МУП-а саопштено, због ових кривичних дела поднете су кривичне пријаве у редовном поступку против још 38 лица. Кривичним пријавама, између осталих, обухваћенo je и десет  малолетних особа. Сви они сумњиче се да су извршили укупно 173 кривична дела из области имовинских деликата.

Међу ухапшенима су и два лица из Смедерева. Ухапшени Н.И. (49) сумњичи се за превару.  Како је наведено у саопштењу, он се терети да је аутомобил марке „рено меган“, који је изнајмио у рентакар агенцији у Београду, продао оштећеном за 1.700 евра, представљајући му да се ради о возилу у његовом власништву. Након тога, осумњичени је потом из рентакар агенције у Ковину изнајмио друго возило марке „рено меган“, које је намеравао да прода истом оштећеном за 1.500 евра, али га је полиција у томе спречила. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Смедереву.

Због три тешке крађе ухапшен је и Д.М. (18), саопштавају из МУП-а. Како наводе, он се сумњичи да је подесним алатом обијао објекте продавница и предузећа и из њих однео боце са гасом, украсне лампионе, бојлер, бакарне електричне каблове, туш батерије, две спољне јединице за климу и другу робу, чиме је оштећенима нанео штету од око 480.000 динара. Украдену робу, како се сумња, продао је на отпадима секундарних сировина. Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен Основном јавном тужилаштву у Смедереву.

Ј.В.

 

 

Comments are closed.