„ПОЕЗИЈА СЕ ПИШЕ ДУШОМ“

Поводом обележавања 120 година од рођења Десанке Максимовић, Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ и Регионални центар за професионални развој запослених у образовању, расписују литерарни поетски конкурс за ученике основних и средњих школа Подунавског округа под називом „Поезија се пише душом“. Конкурс је подељен у три категорије, у зависности од тога у ком је разреду ученик. Свака категорија има одређене теме.

-За ученике од првог до четвртог разреда теме су: Над књигом бајки, Шумска љуљашка и Ђачко срце. Другу категорија обухвата ђаке од петог до осмог разреда и теме су: У врту своме засадићу пролеће, Разгласите и по неколико пута и Чуј, рећи ћу ти своју тајну. Предвиђене теме за ученике средњих школа су: Боли ме и радости што ми је душа далека лирска оаза, Љубав је маслачков пухор који сваки додир може да стресе и Ћутимо и они под земљом ћуте, узалудна је реч ма која – саопштавају организатори.

Радови могу бити у форми песме у везаном или слободном стиху или песме у прози.

Четири примерка прекуцаних и лекторисаних ученичких радова треба потписати шифром. Разрешење шифре са подацима о ученику (име и презиме ученика, разред, школа, град, име и презиме наставника) треба спаковати у посебну коверту и заједно са радовима послати препоручено на адресу: Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево, Горанска б. б. (зграда „Монопола“, 2. спрат), 11300 Смедерево, (са назнаком ЗА ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС).

Рок за предају радова је 30. новембар 2018. године.

М.Ш.

 

 

Comments are closed.