НОВА СЕЗОНА СМЕДЕРЕВСКЕ ЛИГЕ У СТРЕЉАШТВУ

Једанаеста Смедеревска лига у стрељаштву почиње у петак, 2. новембра, свечаним отварањем у 18 часова, на стрелишту у Спортској хали. Из Стрељачке дружине Смедерево најављују да ће нова сезона лигашког такмичења бити отворена серијском ваздушном пушком, а биће одржано и промотивно такмичење, у оквиру којег ће присутни, уколико буду заинтересовани, моћи да опробају своје стрељачке способности.

Турнир, наводе организатори, окупља све заљубљенике у овај спорт – раме уз раме, такмиче се млади таленти, легенде смедеревског стрељаштва и рекреативци који су стрељаштвом почели да се баве упознавајући се са њим као дисциплином у оквиру радничких спортских игара.

У сусрет новој сезони, из Стрељачке дружине Смедерево подсећају да је најуспешнији учесник овог такмичења Новица Петровић, који је укупни победник свих 10 досадашњих лига, а са седам одржаних куп такмичења има 5 победа. Екипно у мушкој конкуренцији највише титула има тим „Коре Миг“ три, „Јутекс“ и „Желвоз“ по две. Код дама најтрофејнија је Милена Китић са 4 узастопне титуле од почетка лиге 2009. па до 2012. Китићева има и две титуле са Смедеревског купа, као и Марија Аничић. Најбоља женска екипа је „New Press“ са три титуле и Полицијска управа са две. Осим домаћих представника, од 2016-те такмиче се и стрелци из Аранђеловца. Лига је увек имала своје јунаке и хероје, победнике и поражене, али оно по чему су се сви истицали и били једнаки је фер-плеј, спортски дух и пријатељска атмосфера.

-Због свега тога лига и у новој сезони 2018/2019. отвара своја врата свим заинтересованим појединцима и екипама, било да су из Смедерева или било ког другог места. Сваком стрелцу биће обезбеђено оружје, дијаболе, стрељачка опрема, стручно особље и два термина недељно за тренинг. Учешће подразумева наступ у свих седам кола лиге са професионалним судијама и комплетном организацијом. Резултати овогодишње лиге биће објављивани у средствима јавног информисања. У склопу лиге је и завршно вече са проглашењем победника, а организатор обезбеђује пехаре и дипломе за најбоље три екипе, као и за најбоља три појединца у мушкој и женској категорији. Детаљне информације могу се добити на стрелишту у Спортској хали Смедерево или на фејсбук страници Стрељачке дружине Смедерево – наводе организатори уз позив свима да им се придруже у предстојећој сезони.

Званично прво коло једанаесте лиге одржано је 30. новембра. Појединци и екипе, у мушкој и женској конкуренцији, имају право наступа на свих седам кола, а пет најбољих резултата бодоваће се за коначан пласман у појединачној и шест у екипној конкуренцији. Стрелци се такмиче по правилнику Стрељачког савеза Србије за дисциплину серијска ваздушна пушка 20 дијабола. Пласман у финале за Смедеревски куп обезбедиће 8 најбољих појединаца у обе категорије, који ће затим наступати и у мешовитим паровима. Финале купа и такмичење у мешовитим паровима одржаће се по правилима из међународног програма, односно по систему елиминација.

Лигу организују Стрељачка дружина „Смедерево“ и Стрељачки клуб „Херој Срба“, под патронатом Стрељачког савеза Смедерева.

СДН

 

 

Comments are closed.