МИЛАН ЛУКИЋ ОСУЂЕН ЗА УТАЈУ ПОРЕЗА

Милан Лукић, лидер некадашње Коалиције за боље Смедерево, и учесник у власти у два мандата, осуђен је на годину и седам месеци затвора – четири условно, због утаје пореза и злоупотребе овлашћења након приватизације „Керамике“ из Кањиже, објавио је Центар за истраживачко новинарство (ЦИНС) који се бавио провером статуса случајева 24 спорне приватизације, међу којима је и овај предмет.
Према наводима ЦИНС-а, осим условне казне, Лукић је пресудом био у обавези и да плати 100.000 динара. Лукићев син, Ранко, је 2015-те осуђен условно на три године затвора за злоупотребе овлашћења у привреди са места председника Управног одбора Керамике.
Осим њих, у овом случају осуђен је и Миклош Бата, због пореске утаје и злоупотребе овлашћења у привреди, на укупно четири године и пет месеци затвора – 12 година условно и 910.000 динара, док је поступак против Миклош Абела због сумње на пореску утају обустављен 2014-те због његове смрти. Живорад Војиновић, власник фирме „Микенд“ из Шапца је ослобођен оптужби да им је помагао, објављено је на сајту ЦИНС-а.

Ј.Шешлак

 

Comments are closed.