ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ РИЈЕЧКОГ ГИТАРИСТЕ У СМЕДЕРЕВУ

Концерт гитаристе богатог искуства и врхунског умећа Андреја Грозданова  биће одржан 2. новембра у Концертној дворани Центра за културу са почетком у 20 сати. Програм под називом  “Acoustic songs of faith“ (акустичне песме вере) ће обухватити композиције које ће бити изведене на акустичној гитари. Улаз је слободан, а присутни ће моћи да оставе добровољан прилог намењен деци са посебним потребама.

Андреј Грозданов је рођен у Ријеци. У својим раним годинама показивао је занимање за музику и клавир који је приватно учио три године, да би као тинејџер „открио” гитару. Очаравали су га звуци инструмента, поготово електричне гитаре коју убрзо почиње да свира. У 20-тој години пролази аудицију на једној од највећих школа за савремену музику ” Guitar Institute of Technology, Musicians Institute”, тада смештеној у Лондону. На том институту Андреј је дипломирао са „платинастом дипломом“. Андреј је имао прилику да учи од најбољих. Ментор му је био гитарски виртуоз Пит Лангман. По повратаку у домовину, уписује студије теологије и филозофије, и стиче звање дипломираног теолога. Као гитариста савремене хришћанске музике снимио је преко 200 песама које се налазе на албумима, што у извођењима уживо, што на студијским снимцима. Својим је интернационалним искуством омогућио развој тога жанра у Хрватској и тиме по многима оставио незаобилазан печат као један од истинских пионира. Његова публика сеже од  20 до 30 људи на интимним акустичним концертима, до концерта са пуним бендом и стадионских  до 30.000 људи у публици.

Грозданов је често сарађивао са „Grammy“ добитницима који дају допринос жанру савремене хришћанске музике као што су: Hillsong, Met Redman, Delirious, Majkl Smit, London Community Gospel Choir. Сарађивао је са афирмисаним гитаристима различитих стилова, са Влатком Стефановским, Мартином Муром, Филом Кигијем, Џоном Стауелом.

М.Ш.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.