СТРЕЉАШТВО: НАТАЛИЈА ТАСИЋ И ВЕЉКО ИЛИЋ ВИЦЕШАМПИОНИ У МИКСУ И ДРЖАВНИ РЕКОРДЕРИ

Наталија Тасић и Вељко Илић су на Првенству Србије у мешовитим паровима освојили вицешампионску титулу ваздушном пушком, а њихов резултат од 823,8 кругова био је најбољи у квалификационом мечу и аутоматски је постао државни рекорд, јер је ово прво Првенство Србије у миксу за јуниорске категорије.

Наш јуниорски тандем ваздушном пушком Наталија Тасић и Вељко Илић, са финалним резултатом од 489,7 кругова, окитио се титулом вицешампиона на другом Првенству Србије у мешовитим паровима. Бољи резултат имали су брат и сестра Гаћеша, Анастасија и Димитрије, стрелци Стрељачког клуба „Младост“ из Инђије. Треће место заузео је микс Клуба стрељачких спортова „Полицајац“ из Београда: Марија Завишић и Стојан Стевановић, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево.

У дисциплини ваздушним пиштољем Смедерево је имало два пара, колико је максимум по дисциплини из истог клуба. Теодора Чакаревић и Душан Бојић су наступали као „Смедерево“ 2 и у квалификацијама (683 круга) и затим у финалу (301,6 кругова) заузели пето место. У финале из квалификација иде пет тимова, у овој дисциплини их је наступило шест, а тим „Смедерево“ 1 у коме су били Катарина Миловановић и Петар Адамовић, је био шести. Победио је микс тим Стрељачке дружине „Нови Сад 1790“: Катарина Марицки и Урош Ивановски, а они су били најбољи и у квалификацијама.

За сениоре је ово било друго државно првенство у миксу. Нико од прошлогодишњих шампиона није бранио титуле, али нико није ни успео да обори (њихове) рекорде.

Ваздушном пушком били су најуспешнији тимови „Новог Сада“. Прва екипа у којој су наступали Сања Вукашиновић и Јован Чичевски освојила је овогодишњу титулу државних шампиона у миксу. Њихови клупски другови Татјана Бањац и Ђорђе Јањић су постали вицешампиони са финалних 492 круга. Најбољи из квалификација, брачни пар Алина и Миленко Себић, који наступају за Стрељачки клуб „Црвена звезда“ из Београда у финалу се окитио бронзаним медаљама.

Ваздушним пиштољем тријумфовали су Јелена Томић и Борис Миклуц из Стрељачког клуба „Кикинда“. Вицешампионску титулу одбранио је микс „Полицајца“: Данијела Мрдовић и Бранко Машановић. Бронзане медаље освојио је јуниорски тим „Новог Сада“ Марицки и Ивановски, па се може рећи да су са по две медаље најуспешнији стрелци овог првенства.
И у овој категорији и дисциплини било је шест парова из исто толико клубова, а пласман у финале нису обезбедили наши Ана Алентијев и Петар Адамовић, који су прошле године били четврти.
Ове године четврти у квалификацијама и пети у финалу био је тим СК „Академац“ из Београда за који наступају официри Војске Србије Тамара Ђорђевић и Петар Николић, иначе обоје из Смедерева, па се можда ипак, може рећи како смо имали „смедеревске“ стрелце и у финалу ваздушним пиштољем.

Друго Првенство Србије у мешовитим паровима ваздушним оружјем одржано је у складу са правилима Светске стрељачке федерације. Сваки члан пара у квалификацијама је пуцао по 40 дијабола, а пет најбољих миксева прошли су у финале, које је одржано по систему испадања до 24. серије. Сваки клуб је имао право да пријави по два пара по дисциплини.
Медаље, плакете и дипломе најбољима је уручивао Никола Марић, потпредседник Стрељачког савеза Србије.
Најбољи стрелци Србије у још већем броју окупиће се у Смедереву за две недеље на другом колу Купа Стрељачког Савеза Србије.

М.Ш.

 

Comments are closed.