МЕСНИ ОДБОРИ СНС: НЕДОПУСТИВЕ УВРЕДЕ НА РАЧУН ПРЕМИЈЕРКЕ

Повереници три смедеревска месна одбора Српске напредне странке, „Ладна вода“, „Свети Сава“ и „Доњи град“, огласили су се саопштењем у којем најоштрије осуђују недавни испад на твитеру председника Народне странке Вука Јеремића, упућен премијерки Србије Ани Брнабић, а поводом њеног говора на обележавању годишњице присаједињења Војводине Србији.
У саопштењу се наводи да су „увредљиво обраћање и говор мржње које представници опозиције свакодневно користе у јавној комуникацији недопустиви чак и на нижем нивоу политичког деловања, а нарочито од стране оних који пледирају да, само вређањем, без иакаквих других аргумената и програма, у неком тренутку буду лидери Србије“.
-Као синови, мужеви и очеви најоштирије осуђујемо срамно вређање и говор мржње, у последњем у низу, у најмању руку, недоличних и непримерених, испада оних који су својевремено, жалећи се на однос према женама, сазивали конференције за медије.
Наша дужност као чланова Српске напредне странке, али и грађана Србије, која је на путу да постане члан Европске Уније, да се на сваки начин и у сваком тренутку, боримо да постанемо цивилизовано друштво, друштво једнаких шанси и једнаких права за све, у којем се негују праве вредности, које ни у ком случају не подразумевају дискриминацију по било каквој основи, а понајмање ниподаштавање жена. Зарад свих мајки, ћерки, сестара, супруга, са којима живимо, радимо и сарађујемо у својим срединама, и које из дана у дан дају немерљив допринос напретку локалних заједница које и ми представљамо, иступамо са само једном намером – да јасно подигнемо свој глас против оваквог опхођења према женама. У тренутку када су све снаге државе и друштва усмерене на борбу против насиља над женама, не смеју се допустити простачко и насилничко понашање, макар оно било и на вербалном нивоу. Увредљиво обраћање и говор мржње које представници опозиције свакодневно користе у јавној комуникацији недопустиви су чак и на нижем нивоу политичког деловања, а нарочито од стране оних који пледирају да, само вређањем, без иакаквих других аргумената и програма, у неком тренутку буду лидери Србије. Ако се они понашају тако, како ли се онда тек понашају њихови представници у локалним срединама?
На овај начин штитимо и жене из нашег окружења, уз јасну поруку да овакво, ни сличне видове опхођења према њима, нећемо толерисати. Својим примером, следећи политику Александра Вучића, желимо да допринесемо што бржем прихватању европских и цивилизацијских вредности у нашем друштву – наводи се у саопштењу које су потписали повереници месних одбора Горан Лазић, Зоран Мунћан и Петар Ранчић.

Ј.Шешлак