ЦЗК: КИНЕСКИ СПЕКТАКЛ НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

Уметнички ансамбл кинеске провинције Хенан наступиће у Великој дворани Центра за културу Смедерево у четвртак, 25. октобра, са почетком у 20 сати. Кинески ансамбл који ћу у Смедереву извести атрактиван програм чине две професионалне трупе. Једна је Уметничка трупа песама и игара провинције Хенан, а друга Џонгјуе Шаолин Зен борилачка акробатска трупа. Организатор гостовања Уметничког ансамбла кинеске провинције Хенан је Друштво пријатеља опере Мадленианум из Београда, у сарадњи са Центром за културу Смедерево.
Уметничка трупа песама и игара провинције Хенан је најзначајнија државна културна група Хенан провинције. Њене продукције освајале су награде на државном нивоу, а група је гостовала у многим земљама.
Џонгјуе Шаолин Зен борилачка акробатска трупа основана је 1998. Од дана свог оснивања, трупа је око 30. 000 пута демонстрирала шаолински кунг фу у различитим местима и земљама. Велики број јавних личности гледао је перформансе трупе, а међу њима су Владимир Путин, председник Русије, као и Ангела Меркел, премијер Немачке.
У оквиру богатог програма, кроз играчке, певачке, плесне тачке, елементе сечуанске и ју опере, као и уз мелодије одсвиране на традиционалним кинеским иструментима публици ће бити омогућено да осети дух кинеског фолклора и културног наслеђа у његовој аутентичности. Хенан је и родно место Таи чи вештине, па целокупном догађају прирада и Таи чи импресија.
Пред публиком у Смедереву наступиће и Ванг Куанжен, позната уметница Ју опере која ужива велику репутацију у Републици Кини. Њен чист глас и живописна извођења дају опери незабораван шарм.
Несвакидашње искуство посетиоцима ће понудити тачке током које ће бити демонстрирани шаолински колективни, акробатски, ратнички и имитациони бокс и представљене вештине шаолинског кунг фуа. Током спектакуларног програма биће уприличен и приказ шаолинског наоружања које се користило у борилачкој вештини Вушу.
Цена улазнице је 500 динара.

СДН

 

Comments are closed.