МЕМОРИЈАЛНА ГАЛЕРИЈА „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“ РАСПИАЛА КОНКУРС ЗА НОВУ ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ

Меморијална галерија „Душан Старчевић“ из Смедеревске Паланке објавила је конкурс за излагање у сезони 2019-те године. Према условима конкурса, право учешћа имају млади уметници до 40. година старости, а рок за доставу електронских пријава је 10. децембар.

-Пријаву могу доставити аутори, групе аутора, ликовни критичари, кустоси с предлогом ауторских концепција. Могу се пријавити самосталне и групне изложбе, перформанси, интердисциплинарни пројекти. Пријава треба да садржи детаљни опис програма, визуелни материјал о изложби – пројекту (фотографије, цртежи, скице, нацрти и сл.), биографију уметника, податке о ауторима уколико се ради о заједничком пројекту, опис просторних потреба, опис техничких потреба (видеопројектори, озвучење, постаменти и сл.) – наводи се у тексту конкурса.

Пријаве разматра Уметнички савет Меморијалне галерије „Душан Старчевић“, а резултати  конкурса ће бити објављени  30. децембра. Примљени учесници ће бити имејлом обавештен о резултатима конкурса.

У тексту конкурса наведено је и да су обавезе Меморијалне галерије штампање каталога излагача и медијска промоција излагача, док је обавеза учесника допрема и отпрема радова о њиховом трошку, као и да од изложених радова, по избору Галерије или по договору, један остаје у власништву Меморијалне галерије „Душан Старчевић“.

Своје пријаве заинтересовани аутори могу послати на електронску адресу: memgaldusan@gmail.com.

Ј.В.

 

 

 

Comments are closed.