СТРЕЉАШТВО: ВЕЉКУ ЗЛАТО, ПЕТРУ БРОНЗА НА СТАРТУ СЕЗОНЕ

Стрелци „Смедерева“ успешно су стартовали у новој сезони ваздушним оружјем у А програму, на првом колу Купа Србије, одржаном у Новом Саду. Вељко Илић је био најбољи јуниор у дисциплини пушком, а Петар Адамовић је освојио бронзану медаљу у категорији јуниора пиштољем. Одличан резултат и висок пласман и за Наталију Тасић у категорији јуниорки пушком.

На самом старту нове ваздушне сезоне смедеревски стрелци стартовали су са медаљама, добрим резултатима и високим пласманима, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево. Најуспешнији од домаћих такмичара, на првом колу Купа Стрељачког савеза Србије, које је одржано прошлог викенда у Новом Саду, био је Вељко Илић, који је се са резултатом од 618,4 круга окитио златном медаљом у категорији јуниора ваздушном пушком. Друго место са 614,5 кругова заузео је Богдан Јовановић из Стрељачког клуба „Чика Мата“ из Крагујевца, а бронзану Димитрије Гаћеша из СК „Младост“ из Инђије са 614,2 круга. Преостала два наша стрелца, Немања Адамовић са 600,4 круга и Немања Живојиновић са 598 кругова, пласирали су се на 15. и 17. место у конкуренцији 26 јуниора. Екипно су били пети, а рангирано је осам клубова.

Другу медаљу за „Смедерево“ освојио је Петар Адамовић, у категорији јуниора пиштољем, бронзану са 552 круга. Сребрну и златну медаљу освојили су стрелци СК „Колубара“ из Лазаревца: Стефан Тодоровић са 554 круга и Вукашин Лазић са 558 кругова. У овој категорији наш Душан Бојић, био је седми са 540 кругова. Наступило је укупно 18 стрелаца.

Добар резултат и висок пласман у јакој конкуренцији забележила је и Наталија Тасић ваздушном пушком у категорији јуниорки. Са 617,9 кругова била је осма. Златну медаљу освојила је Марија Коларевић из СК „Јединство“ из Старе Пазове са 622 круга, сребрну Ања Кнежевић из СК „Нови Београд Ушће“ са 621,3 круга, бронзану Теодора Вукојевић из Крагујевца са 620,9 кругова… Наступило је укупно 37 јуниорки.

„Смедерево“ је имало стрелце и у конкуренцији јуниорки пиштољем, где су боје клуба браниле наше младе такмичарке. Катарина Миловановић заузела је 11. место са 552 круга, а десет позиција иза ње била је Теодора Чакаревић са 522 круга. Укупно је наступило 24 јуниорке у овој дисциплини.

Сезона се наставља на домаћим такмичењима и међународним турнирима. Вељко Илић већ ове недеље путује у Финску са репрезентацијом Србије на престижно такмичење Финале Лиге младих Европе. Последњег викенда у октобру на стрелишту у Смедереву одржаће се друго Првенство Србије у коме учествују мешовити парови. Две недеље касније на истом месту одржаће се друго коло Купа Србије. Душан Бојић први пут ће учествовати као члан репрезентације Србије на 24. Међународном такмичењу Олимпијских нада, ваздушним оружјем у Словачкој, које ће се одржати од 16. до 18. новембра. У исто време стрелци из националног програма још једном ће се окупити на смедеревском стрелишту на турниру у спомен једном од најбољих смедеревских стрелаца Желибору Младеновићу Желету. За крај новембра планиран је за четврти омладински Валтер куп, који ће ове године окупити учеснике из петнаест земаља.

СДН

 

Comments are closed.