„ДРЖ` – НЕ ДАЈ“

Поводом Међународног дана жена на селу, у Центру за културу у понедељак, 15. октобра,  гостује представа „Држ’ – не дај“ у извођењу истоимене позоришне трупе из Новог Сада. Представа почиње у 20 сати, у Великој дворани, а улаз је слободан.

-Ова комедија на духовит начин приказује низ препрека које се појављују пред младим паром након одлуке о уласку у брак. Од момента када двоје људи одлучују да заједно проведу живот, до јутра после прве брачне ноћи,  дешава им све оно о чему су мислили као о предметима доживљања других људи и за шта су сматрали да им се не може догодити. Упознавање породица, спискови гостију, одабир хаљине, торте, музике, сале… само су неки од проблема са којима се суочавају младенци, она из Црне Горе, са родитељима који „држе до чојства и јунаштва” и он из Војводине, са „финим и отменим“ родитељима. Централно питање је да ли ће младенци успети да се изборе са свим обичајима и правилима  и да ли ће моћи да направе баланс на граници  између паганског и урбаног – кратак је сиже радње која се одвија у представи.

Чланови трупе поручују да се ради о комедији наших нарави у којој се сви препознајемо и која нас враћа на породицу као матицу сваке заједнице. Представу је режирала Маја Гргић, а играју Соња Лештар, Ташана Ђорђевић и Никола Ивачков.

Покровитељ је Град Смедерево.

СДН

 

Comments are closed.