ЗА МЛАДЕ СТРЕЛЦЕ ДВА ТРЕЋА МЕСТА

Млади стрелци „Смедерева“ освојили су два трећа места екипно на првом државном првенству у новој дисциплини – тростав ваздушном пушком, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево.

Смедеревски стрелци настављају са добрим резултатима и у новим дисциплинима које су од ове године на програму Стрељачког савеза Србије. На прво државно првенство у новој дисциплини, у троставу ваздушном пушком (3 пута 20 дијабола) за млађе категорије, Стрељачка дружина „Смедерево“ извела је на ватрену линију по четворо својих младих стрелаца. До екипних медаља за треће место, на такмичењу које је одржано у прошлог викенда у Новом Саду, наше тимове водили су најискуснији међу њима: Наталија Тасић и Немања Живојиновић.
У категорији кадеткиња прво место освојила је екипа Стрељачког клуба „Црвена Звезда“ из Београда са 1.709 кругова, друге су биле кадеткиње Клуба стрељачких спортова „Полицајац“ из Београда са 1.680 кругова, а у нашој екипи која је заузела треће место са 1.656 кругова, поред Наталије Тасић, биле су још и Наталија Јовановић и Анђела Радојичић. У појединачном пласману са 577 кругова Тасићева је била шеста, Јовановићева 21. са 546 кругова, а одмах иза ње Радојичић са 540 кругова. Такмичила се још и Ивона Бојић, која је се са 532 круга пласирала на 24 место.
Екипа СК „Младост“ из Инђије са 1.729 кругова била је најбоља у категорији млађих јуниора. Стрелци домаћина, Стрељачке дружине „Нови Сад 1790“, заузели су друго место са 1.659 кругова, а наша екипа у којој су са Немањом Живојиновићем наступали још и Лазар Суботић и дебитант Петар Костић, нашла се на трећем месту са 1.642 круга. Живојиновић је појединачно био осми са 574 круга, Суботић 15. са 564 круга, Милан Марић, који је наступао само појединачно 16. са 534 круга, колико је имао и Костић на 17. месту, али са мањим бројем унутрашњих центара.
Стрељачки савез Србије настоји да ову дисциплину уведе у развојни програм, како би млади стрелци тростав могли да тренирају током целе године, а и да би се прилагодили за период када почињу да се такмиче у олимпијском троставу стандардном малокалибарском пушком.

СДН

 

Comments are closed.