ВЕСЛАЊЕ: ЈЕДАНАЕСТ МЕДАЉА НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ

Веслачи Смедерева освојили су 11 медаља на Првенству Србије одржаном протеклог викенда на Ади Циганлији. Колекција медаља обогаћена је са три златне медаље, седам сребрних и једном бронзаном, саопштавају из Велсачког клуба Смедерево.
Прваци Србије постали су Марко Торбица, који је до титуле дошао још у априлу када је одржано првенство државе у малим чамцима, затим кадетски двојац у саставу Андрија Јевтић и Никола Солдатовић и четверац скул у конкуренцији пионирки (Милица Пејовић, Милка Здјелар, Милица Младеновић и Теодора Стевановска).
Сребрним одличјима окитили су се Мирослав Јовановић у кадетском скифу, Марко Торбица и Александар Филиповић у сениорском дубл скулу, Александар Филиповић освојио је и сребро у сениорској комбинованој посади четверца без кормилара у коме су веслали Виктор Пивач, Душан Славнић и Мартин Мачковић.
Вук Марковић, Никола Солдатовић, Андрија Јевтић и Мирослав Јовановић освојили су две сребрне медаље у кадетском четверцу без кормилара и четверац скулу, на корак од злата били су Марко Торбица и Мирослав Јовановић у јуниорском дубл скулу. Последње, седмо, сребро припало је јуниорском четверац скулу у коме су веслали Андрија Јевтић, Никола Солдатовић, Марко Торбица и Мирослав Јовановић.
Једину бронзу освојиле су кадеткиње у четверац скулу у саставу Милица Пејовић, Милица Младеновић, Милка Здјелар и Теодора Стевановска.
Најуспешнији веслач Смедерева на државном првенству био је Мирослав Јовановић коме је пошло за руком да у два дана такмичења чак пет пута постане вицешампион Србије (два пута у јуниорској и три пута у кадетској конкуренцији).
У генералном пласману у екипној конкуренцији тријумфовали су веслачи Црвене звезде, друго место заузео је Партизан, а Смедерево је са 11,25 бодова било треће.
Веслачка сезона у Србији завршава се 13. октобра даљинском регатом у Новом Саду у конкуренцији пионира и кадета.

СДН

 

Comments are closed.