SMEDEREVSKI VESLAČI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U 15 POSADA

Državnim prvenstvom u svim kategorijama u petak i subotu na Adi Ciganliji završava se ovogodišnja takmičarska veslačka sezona u Srbiji. Smederevci će se na ovom takmičenju pojaviti sa 33 veslača u 15 posada.

Prvog dana prvenstva, u petak, nadmetaće se juniori i pioniri.
U konkurenciji juniora, za što bolji plasman boriće se Marko Torbica i Miroslav Jovanović u dublu, dok će u četverac skulu, pored Torbice i Jovanovića , veslati Andrija Jevtić i Nikola Soldatović.
Pioniri Smedereva veslaće u četvercu sa kormilarom (Matija Bančov, Vuk Simić, Luka Božilović, Lazar Stojković i kormilar Ilija Stanojević) i u četverac skulu (Vojislav Veljković, Nemanja Milanović, Marko Atanasijević i Nikola Pavić).
U konkurenciji pionirki za medalje će se nadmetati tri smederevske posade, dve u četverac skulu i jedna u dubl skulu. Prvu posadu četverac skula čine Milica Pejović, Milica Mladenović, Milka Zdjelar i Teodora Stevanovska, a drugu Tara Lazić, Jovana Vučić, Nevena Stevanović i Ana Soldatović. U dubl skulu će veslati Jelena Vukelić i Maša Vasić.

Drugog dana na regatnu stazu izlaze najbolji kadeti i seniori Srbije.
Smederevo će imati dubl skul u konkurenciji seniora, a pored iskusnog Aleksandra Filipovića u čamcu će biti mladi Marko Torbica.
U kadetskom skifu nastupiće Miroslav Jovanović, u dvojcu bez kormilara veslače Andrija Jevtić i Nikola Soldatović, u dublu Dušan Popović i Veljko Vukašinović, a u četvercu bez i četverac skulu veslaće Vuk Marković, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i Miroslav Jovanović. Smederevo će do medalje pokušati da dođe i u kadetskom osmercu (Luka Vasić, Todor Marković, Lazar Živković, Konstantin Šujić, Petar Samardžija, Veljko Vukašinović, Dušan Popović, Vukašin Rajić i kormilar Ilija Stanojević).
Kod kadetkinja u četverac skulu veslaće mlade nade Milica Pejović, Milica Mladenović, Milka Zdjelar i Teodora Stevanovska.

SDN

Comments are closed.