СМЕДЕРЕВСКИ ВЕСЛАЧИ НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ У 15 ПОСАДА

Државним првенством у свим категоријама у петак и суботу на Ади Циганлији завршава се овогодишња такмичарска веслачка сезона у Србији. Смедеревци ће се на овом такмичењу појавити са 33 веслача у 15 посада.

Првог дана првенства, у петак, надметаће се јуниори и пионири.
У конкуренцији јуниора, за што бољи пласман бориће се Марко Торбица и Мирослав Јовановић у дублу, док ће у четверац скулу, поред Торбице и Јовановића , веслати Андрија Јевтић и Никола Солдатовић.
Пионири Смедерева веслаће у четверцу са кормиларом (Матија Банчов, Вук Симић, Лука Божиловић, Лазар Стојковић и кормилар Илија Станојевић) и у четверац скулу (Војислав Вељковић, Немања Милановић, Марко Атанасијевић и Никола Павић).
У конкуренцији пионирки за медаље ће се надметати три смедеревске посаде, две у четверац скулу и једна у дубл скулу. Прву посаду четверац скула чине Милица Пејовић, Милица Младеновић, Милка Здјелар и Теодора Стевановска, а другу Тара Лазић, Јована Вучић, Невена Стевановић и Ана Солдатовић. У дубл скулу ће веслати Јелена Вукелић и Маша Васић.

Другог дана на регатну стазу излазе најбољи кадети и сениори Србије.
Смедерево ће имати дубл скул у конкуренцији сениора, а поред искусног Александра Филиповића у чамцу ће бити млади Марко Торбица.
У кадетском скифу наступиће Мирослав Јовановић, у двојцу без кормилара веслаче Андрија Јевтић и Никола Солдатовић, у дублу Душан Поповић и Вељко Вукашиновић, а у четверцу без и четверац скулу веслаће Вук Марковић, Никола Солдатовић, Андрија Јевтић и Мирослав Јовановић. Смедерево ће до медаље покушати да дође и у кадетском осмерцу (Лука Васић, Тодор Марковић, Лазар Живковић, Константин Шујић, Петар Самарџија, Вељко Вукашиновић, Душан Поповић, Вукашин Рајић и кормилар Илија Станојевић).
Код кадеткиња у четверац скулу веслаће младе наде Милица Пејовић, Милица Младеновић, Милка Здјелар и Теодора Стевановска.

СДН

Comments are closed.