„КОСМИЧКИ ЦВЕТ“ У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ

Изложба слика  „Космички цвет“ ауторке Љубинке Бубе Ђурђевић биће отворена у галерији Центра за културу Смедерево у суботу, 22. септембра у 18 сати.
-Говорећи о својој стваралачкој мотивацији, о цвету као инспирацији и о заступљености ликовне представе цвета у свом сликарству, ауторка указује на лепоту цвета у процесу његовог живота, од расцветавања до лаганог умирања, налазећи аналогију са животом човека. Цвет представља симбол оплођења, бубрења и обнове. За уметницу, он је истина коју треба уочити. Креативно посматрање цвета као најлепши моменат препознаје онај у коме се цвет појављује са набубрелим тучковима и обојеним латицама – наводе организатори у најавном саопштењу.
Изложба траје до 30. септембра.
Љубинка Буба Ђурђевић рођена је 1947. године у Београду. Студирала је примењену уметност, одсек керамика. Магистрирала је рестаурацију порцелана. Радила је рестаурацију антиквитетних објеката и материјала: мермера, стакла, метала, дрвета, порцелана, старих слика итд. Радила је у Народном музеју у Београду 20 година. Продужила је рестаураторски рад у Сједињеним Америчким Државама. У Лос Анђелесу (Холивуд, Беверли Хилс) радила је са познатим antique галеријама и дизајнерима унутрашње архитектуре. Боравила је у Пол Гети музеју на усавршавању. У Јерусалиму, у Израел музеју, радила је на консолидацији урни извађених из Мртвог мора. Радила је и на археолошким локалитетима у Србији ( Лепенски вир, Плочник …). Била је ангажована на рестаурацији средњевековног стакла за Народни музеј. Током година стварала је уметничку керамику и мозаике. Излагала је на бројним изложбама. Учествовала је на симпозијуму Мермер и звуци у Аранђеловцу и на ликовним колонијама. Живи и ради на два континента и у две земље, у Србији и САД.

СДН

 

Comments are closed.