УХАПШЕН ВЛАСНИК „BLUE TRAVEL WORLD-a“

У сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у Смедереву је ухапшен Д. М. (38), одговорно лице привредног друштва „Blue travel world“ због постојања основа сумње да је починио кривична дела пореска утаја, превара и фалсификовање службене исправе.

Како се наводи у саопштењу МУП-а он је осумњичен да је, од јануара 2015-те до краја августа прошле године, са рачуна предузећа неосновано подигао 37.327.578 динара, новац задржао за себе, и на тај начин избегао да обрачуна и уплати порез на остале приходе од 7.422.160  динара, за колико је оштетио буџет Републике Србије.

Такође, како се сумња, у намери да себи прибави имовинску корист, он је са више особа закључио уговоре о организовању туристичких путовања у организацији агенција “Blue travel world“ i “Blue travel plus“, иако је знао да до реализације путовања неће доћи.Оштећени су у целости измирили уговорну обавезу пре планираног датума путовања, а осумњичени је на овај начин, како се сумња, себи прибавио противправну имовинску корист од 3.819.011 динара.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће бити приведен надлежном тужилаштву на саслушање.

Подсећамо, ухапшени Д. М. постао је познат широј јавности у августу прошле године када су медији извештавали о превареним путницима, који су преко агенције „Blue travel“ уплатили десетодневне аранжмане за летовање у Грчкој, али су остали без смештаја. Тужилаштво је још тада дало налог полицији за прикупљање обавештења о овом случају, а сада ухапшени Д. М. није био доступан надлежним органима.

Ј.В.